ObrazovanjeVirus Korona

Škole dobile toplomere i maske za zaposlene

Za početak školske godine kompanija Olimpias kniting donirala je višekratne maske za sve zaposlene u niškim školama, a javno komunalna preduzeća svakoj školi su poklonila beskontaktni toplomer. Donacija je direktorima osnovnih i srednjih škola podeljenja u Gradskoj kući.

 

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je dalju pomoć kako bi se što jednostavnije odvijala nastava pod novim okolnostima koje diktira epidemija korona virusa. Poželela je đacima sve petice, nastavnicima veće plate i najavila dobru saradnju sa školama i pomoć u rešavanju eventualnih problema.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

‘’Obezbeđene su maske za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama. Ovo je samo prva isporuka maski, a na jesen očekujemo novu u zavisnosti od epidemiološke situacije i dalje ćemo na ovaj način sarađivati sa donatorima. Zahvlajujući javnim komunalnim preduzećima iz Niša dobili smo za svaku školu po jedan bezkontaktni tiplomer za kontrolu učenika, zaposlenih i roditelja’’, kazala je Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da direktori škola mogu u svakom trenutku da joj se obrate za pomoć i da su vrata njenog kabineta uvek otvorena za njih. Dodala je da je upoznata sa kakvim se sve problemima sreću niške škole.

‘’Znam da mnoge škole imaju probleme zbog nedostatka prostora i gledaćemo da to ispravimo narednih godina. Kojom će brzinom to ići ne mogu da vam obećam, ali razmišljamo i o tome kako i na koji način možemo da pomognemo školama. Radićemo za dobrobit pre svega dece’’, istakla je Sotirovski.

Direktorima se obratila i gradska većnica dr Marija Ranđelović, resorno zadužena za obrazovanje.

Marija Ranđelović, gradska većnica

‘’Dva najosnovnija principa lokalne obrazovne politike biće najviši stepen koordinacije svih  struktura koje se odnose na obrazovanje i koordinacija i najefikasniji stepen upotrebe svih obrazovnih javnih izvora i resursa  pre svega u intersu naše dece, a zatim i školstva u celini’’, kazala je dr Marija Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com