ObrazovanjeVirus Korona

Škole će najverovatnije ostati otvorene za niže razrede

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da će najverovatnije od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede osnovnih škola.

Prema njegovim rečima, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci nastaviće nastavu da prate na daljinu na internetu i naredne nedelje. On je za Tanjug rekao da će pozvati sve poslodavce da, ukoliko je moguće, dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

“Uputićemo i poziv da deca ostanu kod kuće sa roditeljima, ukoliko je to moguće. Moraćemo da ostavimo da rade škole za niže razrede, tu nema diskusije. Ostali će nastaviti još sledeću nedelju onlaj”, rekao je Tiodorović.

Medicinski deo Kriznog štaba danas ima konsultacije sa predstavnicima Vlade, nakon čega će se znati svi detalji o daljem radu škola.

Tiodorović navodi da lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama u kojima broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na daljinsku nastavu. Ali samo u pojedinim lokalnim samoupravama, ne u celoj Srbiji.

“Moramo da budemo realni da obezbedimo da roditelji mogu da rade”, rekao je Tiodorović i podsetio na zakonsku odredbu da deca do 12 godina ne mogu sama da ostanu kod kuće.

On smatra da će eksponencijalni rast broj zaraženih za nekoliko dana da stane i da će sledeće nedelje, oko utorka ili srede, polako doći do zaravnjenja krive.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com