Društvo

Škola za porečane na Oblačinskom jezeru

I ove godine u organizaciji odreda izviđača porečana Školski brod „Jadran“ organizuje po tridesetčetvrti put školu za porečane. Ovogodišnja škola održava se u periodu od 29. jula do 13. avgusta na Oblačinskom jezeru u porečanskom centru.

Šatori, kanui, kajaci biće na jezeru gde će se školovati novi porečani. Stariji izviđački instruktori prenosiće znanja iz oblasti taborovanja, ribolova, vatrogasnih veština, alpinizma, prve pomoći, veslanju, plivanju, izradi šatora od šatorskih krila, kao i iz mnoštva ostalih izviđačkih veština, među kojima i znanja iz oblasti poznavanja lekovitog bilja i upravljanju brodićem.

„Ove godine imaćemo goste izviđače iz Beograda i Hrvatske. Očekujemo i naše prijatelje i saradnike iz sastava Vojske Srbije, Vatrogasne-spasilačke jedinice PU Niš, Ribočuvarske službe Morava 2, kao i predstavnike Saveza izviđača grada Niša“,  ističe Starešina škole Ratomir Petković.

Škola se, kao i do sada, održava uz pomoć JP „Jezero“ i rukovodstva opštine Merošina. Tabor mogu da posete i roditelji sa decom koja žele da postanu članovi ovog odreda.

Program škole je usaglašen sa Sistemom osposobljavanja i školovanja kadrova Saveza izviđača grada Niša, bez obzira na niz specifičnosti porečanstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com