Društvo

Škola u selu Paljina tri godine bez struje!

Učenici isturenog odeljenja OŠ “Lela Popović” u selu Paljina već tri godine uče u učionicama u kojima nema struje, kaže gradski većnik resorno zadužen za obrazovanje Mirko Zečević

Dodaje da će zbog ovog problema predstavnici grada Niša posetiti školu i pokušati da pronađu najadekvatnije rešenje za ovaj problem. On dodaje da je škola ostala bez struje zbog spora oko vlasništva nad objektom.

“Nastava se u školi svih ovih godina odvijala nesmetano jer je direktor škole obezbedio agregat, a zbog malog broja učenika, ima ih tek 11, svi časovi su u prepodnevnoj smeni, pa se agregat pali samo po potrebi. Recimo kada deca moraju da rade na kompjuterima i slično”, kaže većnik Zečević.

On dodaje da je agregat potrebno uključiti i u ranijim jutranjim satima u zimskom periodu kada je vidljivost još slaba.

“Jednostavno je nedopustivo da u 21.veku imamo školu bez struje”, dodaje Zečević, “ i to je problem koji brzo mora da se reši, na koji god način, a Grad Niš će se i sam uključiti u rešavanje ovog problema”.

Struja je isključena, dodaje većnik Zečević, zbog imovinskog spora oko vlasništva nad objektom koji delom pripada Zemljoradničkoj zadruzi iz Gornje Trnave, i sve se oko spora trenutno nalazi u Javnom pravobranilaštvu.

“Rešenje moramo da pronađemo zbog ove dece, a u sve će biti uključena i Elektrodistibucija jer je sramota da u 21.veku deca uče u školi koja nema struju”, kaže većnik Mirko Zečević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com