Sport

ŠKOLA TENISA TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ I ZVANIČNO NAJUSPEŠNIJA U SRBIJI

Škola tenisa Teniske akademije Živković je sada i zvanično najbolja u Srbiji sa 9803 bodova, drugi je beogradski TK TOPAKO (6663 bodova), a treći beogradski TK WHITE STAR (5829 bodova).

Teniski savez Srbije (TSS) je pre nekoliko godina uspostavio zvanični teniski program za decu uzrasta do 10 godina – EVOLUTION KIDS TENNIS 10’s program. Program uključuje preko 80 klubova koji su u članstvu TSS-a. Po novim pravilima saveza igrači i klubovi skupljaju poene sa takmičenja, prate svoj razvoj na listi dostignuća.

Foto: TAŽ

Po uspostavljanju novih pravila savez je uradio dosadašnju evaluacionu listu i objavio trenutnu rang listu prema kojoj niški klub TAŽ zauzima ubedljivo prvo mesto sa više od tri hiljade bodova prednosti.

„Do sada smo samo bili svesni da naši najmlađi teniseri svake nedelje osvajaju veliki broj medalja, sada smo dobili i verifikaciju da smo klupski najbolji u tom uzrastu. Uvek nam je škola tenisa za najmlađe bila prioritet u radu, jer samo tako možemo očekivati da ćemo kasnije imati šampione i šampionke Srbije. To oni vrlo brzo potvrde već u juniorskom uzrastu, pa svake godine imamo nekoliko takvih šampiona na ponos našeg kluba i našeg grada. Meni ostaje da se zahvalim celokupnom timu trenera na predanom radu sa željom da nastavimo da ulažemo u naše najmlađe tenisere i teniserke“, istakao je Nikola Živković, trener i predsednik niške akademije.

Tokom protekle nedelje teniserke i teniseri niške akademije koji su prve teniske poteze naučili upravo u školi tenisa TAŽ stigli su do medalja na Otvorenom prvenstvu Niša do 14 godina. Anastasija Cvetković (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ) su osvojili prva mesta, Ognjen Milenović (TAŽ) je bio drugi, a treća mesta su osvojili Jevrosima Mitić (TAŽ) i Uroš Živković (TAŽ).

Foto: TAŽ

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com