Društvo

ŠKOLA MODE I LEPOTE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

I ove godine Škola mode i lepote u Nišu učestvovala je na Republičkom takmičenju učenika ličnih usluga koje je organizovano u Novom Pazaru. U konkurenciji 12 srednjih škola iz Srbije  učenici ove škole postigli su zapažene rezultate.

Sanja Jovanović i Andrijana  Petković su ekipno za izradu punđe na takmičenju ženskih frizera osvojile treće mesto.

Muški frizeri Martin Đorđević i Mihajlo Janković su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili  treće i četvrto mesto i ekipno dva treća mesta.

Foto: Škola mode i lepote Niš

Marija Petrović je na takmičenju manikira osvojila osvojila pojedinačno i ekipno dva druga mesta. Škola mode i lepote se tako, zahvaljujući nagradama koje su osvojili učenici, našla na drugom mestu u ekipnom plasmanu. Mentori učenika bili su nastavnici Suzana Janković, Ljubiša Dinić, Milena Marković i Danijela Stojadinović.

„Postignuti rezultati su odlični, a time smo pokazali da smo u samom vrhu škola u Srbiji“, kaže direktor škole Slaviša Mihajlović. „Osim toga, škola je na ovaj način pokazala da učenike priprema za rad odmah nakon dobijanja diplome, a zanimanja koja su oni izabrali su trenutno vrlo aktualna pa postoji i potražnja na tržištu za njima tako da deca koja završe kod nas mogu da računaju na to da će brzo doći do posla“.

Učenik Mihajlo Janković kaže da je takmičenje bilo zahtevno jer postoje kriterijumi koji je žiri postavio i koji moraju da se ispoštuju.

Foto: Škola mode i lepote Niš

„Ponekad nas i najmanja greška košta nekoliko poena od kojih zavisi mesto na kome ćemo se naći, pa moramo da vodimo računa o svemu i budemo jako precizni“, kažu Mihajlo Janković i Martin Đorđević. „Osim toga moramo strogo da vodimo računa i o tome da li frizura koju radimo odgovara osobi koju šišamo jer je i to bitan faktor koji može da presudi o tome da li će mušterija biti zadovoljna ili ne“.

Marija Petrović je manikir i već ima ponudu za posao, a na takmičenju je osvojanjem nagrade samo potvrdila da to nije slučajnost.

„U ovom poslu je važno da volite ono što radite, ali je važna i kreativnost kao i to da stalno pratite modne trendove. Uvek moramo da znamo šta je trenutno u modi jer mušterije to zahtevaju od nas, a na nama je da odgovorimo svakom njihovom zahtevu“, kaže Marija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com