Društvo

Škola „Miroslav Antić“ priprema dvorište po meri učenika

Učenički parlament OŠ „Miroslav Antić“ nizom akcija koje budu organizovali prikupiće novac za uređenje školskog drvorišta, ali sa posebnim mobilijarom koji neće biti svakidašnji, a sve to u okviru projekta „Mobilijar po meri deteta“.

Sve akcije koje učineci budu realizovali deo su i projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je vezan za razvoj preduzetništva u osnovnim školama. Škola „Miroslav Antić“ je jedna od 300 osnovnih škola u Srbiji koja je ušla u ovaj program resornog ministarstva što svima u ovoj ustanovi imponuje, a učenici se trude, zajedno sa nastavničkim kadrom da opravdaju ukazano poverenje.

„Prvi korak ka realizaciji projekta „Mobilijar po meri deteta“ je već napravljen u vreme uskršnjih praznika kada su učenici prodavali svoje radove vezane za ovaj praznik, a novac koji su prukupili ili u, takozvani fond, za mobilijar koji je planiran“, kaže nastavnica srpskog jezika u ovoj školi Zorica B. Jovanović.

Mobilijar koji se bude našao u dvorištu OŠ „Miroslav Antić“ zadovoljiće sve potrebe mališana u predškolskom i školskom uzrastu.

„Ono što moramo da istaknemo je to da se ovde ne radi o kupljenom, gotovom, mobilijaru koji će biti samo postavljen u dvorištu“, dodaje Zorica B. Jovanović. „Sprave koje su namenjene deci biće pravljene tako da zadovolje njihove razvojne potrebe, odnisno da razvijaju motoriku i fizičke sposobnosti. Osim toga mobilijar će biti prilagođen i deci sa posebnim potrebama“.

Dvorište će biti otvoreno za učenike škole, ali i mališane iz naselja, buduće đake OŠ „Miroslav Antić“ koja u dvorištu sa bakama i dekama provode deo slobodnog vremena.

„Ono što je sada, negde, najveći problem današnje omladine  to je,  pre svega gojaznost, onda problemi  sa kičmom, sa kostima i mišićima.  Mi želimo sve to da predupredimo i kada učenici pođu u školu da budu apsolutno zdravi i spremni da se bave fizičkim aktivnostima u svakom smislu reči“, zaključuje nastavnica Zorica B. Jovanović.

Sve to biće urađeno od  sopstvenih sredstava, nosioci aktivnosti su članovi Učeničkog parlamenta, a tu su i članovi Saveta roditelja koji su se takođe uključili u celu akciju kao i nastavnici škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com