Društvo

Škola i obdanište u Brzom Brodu priključeni na gas

Sa čvrtsog goriva prešli na gas

Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ i novoizgrađeno obdanište u Brzom Brodu priključeni su na gasnu distributivnu mrežu od 12. januara 2022. godine čime je obezbeđena maksimalna ekonomičnost rada sistema za grejanje i eliminisana emisija štetnih gasova i produkata sagorevanja uglja u atmosferu, objavljeno je na gradskom sajtu.

Škola je izgrađena 2009. godine, 13 godina je koristila za grejanje čvrsto gorivo i na taj način značajno uticala na zagađenje životne okoline.

“Posle 13 godina od izgradnje osnovne škole “dr Zoran Đinić” ugašena je kotlarnica na ugalj jer su objekat i novoizgrađeni vrtić priključeni na gas. Započetu akciju zamene ložišta na čvrsto gorivo nastavljamo širom Niša. Primer škole i obdaništa neka budu podstrek građanima Brzog Broda da svoja individualna ložišta na čvrtso gorivo zamene ekološki prihvatljivim energentima i iskoriste povoljnosti predviđene merama države i Grada. Mislimo na generacije koje dolaze”, poručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svom instagram profilu.

Grad Niš je predvideo ukidanje postojeće kotlarnice na čvrsto gorivo, izgradnju priključka na gasnu distributivnu mrežu i izgradnju jedinstvenog gasnog generatora toplote koji će snabdevati oba objekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com