Sport

Ski klub Niš domaćin 20. Evrobalkana, međunarodnog skijaškog takmičnja

Kopaonik, Srbija - 24. mart

Skijaški klub Niš i Skijaški savez Srbije pripremili su 20. Evrobalkan kup i Državno prvenstvo u Skijanju, koje će se održati od 24. do 27. marta na Kopaoniku.

Ovo značajno takmičenje ne samo da slavi vrhunsku skijašku veštinu već i označava jubilarnu godinu organizacije ovog međunarodnog događaja, koji je postao neizostavan deo skijaškog kalendara u celom regionu. Skijaški klub Niš s ponosom je vodio ovaj prestižni događaj kroz dve decenije, predstavljajući vrhunac skijaške strasti i izuzetnih sportskih podviga.

Foto: Ski klub Niš

Tokom četiri dana intenzivne trke, Kopaonik će ugostiti najbolje skijaše iz različitih delova Evrope, koji će se nadmetati u različitim disciplinama skijanja. Očekuje se da će takmičenje privući pažnju kako iskusnih skijaša, tako i ljubitelja skijanja, nudeći spektakularne trenutke na snegu i uzbuđenja na stazi.

Skijaše očekuje 4 trke u slalomu i 2 trke u veleslalomu, na kojima će se naši takmičari nadmetati kako na državnom prvenstvu, tako i na nivou Balkan Kupa. Trke će se održavati na stazi Crna Duboka, kao jednoj od najizazovnijih staza u Srbiji gde je pre samo 2 godine održan i Evropa Kup.

„Kopaonik je idealno mesto za održavanje ovakvog prestižnog takmičenja, sa svojim izvanrednim stazama i neverovatnim prirodnim ambijentom. U jubilarnoj godini, s posebnom radošću dočekujemo skijaše iz cele Evrope, da se pridruže u ovom sportskom festivalu. Ponosni smo što se Evrobalkan kroz godine izgradio u jedno od najvećih takmičenja u regionu i označava rezultat dvodecenijske posvećenosti i rada“, izjavio je predstavnik Skijaškog kluba Niš

Pored takmičarskog duha, ovo takmičenje takođe predstavlja priliku za promociju skijanja kao sporta, kao i za unapređenje turizma, promociju Kopaonika kao vrhunske destinacije za zimske aktivnosti i samog grada Niš-a.

“Očekuje se da će ovogodišnje takmičenje biti obeleženo izuzetnim sportskim podvizima i emotivnim trenucima, dok skijaši i zaljubljenici u zimu zajedno proslavljaju 20 godina strasti, izdržljivosti i izuzetnih sportskih dostignuća na Kopaoniku”, ističu iz niškog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com