Društvo

SKC priprema raznovrstan program povodom Dana niškog Univerziteta

Bogatim i raznovrsnim programom Studentski kulturni centar Niš i ove godine uveličaće obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu. Horisti i glumci SKC-a potrudiće se da ovaj dan učine još svečanijim, biće organizovane radionice, ali i velika studentska žurka u dvorištu Univerziteta, navode iz SKC-a.

Obeležavanje Dana Univerziteta počinje 14. juna, koncertom Akademskog hora, koji predvodi dirigent mr Zoran Stanisavljević. Koncert u dvorištu Banovine počinje od 20,00 časova, a pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti.

15. juna Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta, a tema je „Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka“. Na tribini će govoriti Vladan Beara, psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine. Predavanje počinje od 11.30, ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijaviti se putem linka
https://docs.google.com/forms/d/1ymnCMALcB818e40KixK3GhOwLum4suAavo9oA6ggrCY/edit?ts=5cf270b5

Istog dana je od 21 sat dvorište Univerziteta rezervisano za glumce Akademskog pozorišta SKC-a. Pozorišni maraton ove godine publici donosi četiri predstave.

„Prvo ćemo izvesti predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – „Mamin dašak u svemiru“. Posle nje, glumci će odigrati „Laki komad“, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Zatim će predstava „Kabare, kabare“, u dvorište Univerziteta uneti pravu atmosferu kabarea. Poslednja, ali nikako i najmanje važna – teatar improvizacije „Scena bez imena“, će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku i na lep način zaokružiti naš maraton“, kažu u Akademskom pozorištu.

Plakat, SKC

16. jun u dvorište Univerziteta dovodi Blackberries band, koji će nastupiti sa solistima – Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković. Nakon njihove svirke, na scenu stupa DJ Zarez. Žurka počinje u 21 sat. Ulaznice za žurku zainteresovani mogu potražiti u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.

“Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će, tokom trajanja obeležavanja Dana niškog Univerziteta, gost Studentskog kulturnog Centra biti i Marleni Balaguera Leal, profesorka plesa iz Kolumbije. Od 9. do 16. juna, koliko će boraviti u Nišu, ona će sa članovima našeg Akademskog folklornog ansambla „Oro“ imati brojne radionice na kojima će oni učitii tradicionalni kolumbijski ples i salsu. Sa druge strane, naš ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklor”, poručuju iz SKC-a.

U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving.

Više informacija o plesnim radionicama instruktorke plesa iz Kolumbije, koja u Niš stiže na poziv Studentskog kulturnog centra, zainteresovani će biti blagovremeno obavešteni putem medija i društvenih mreža.

“Sigurni smo da program koji poklanjamo našim studenata povodom Dana Univerziteta u Nišu zadovoljiti svačiji ukus i da će svi, koji budu bili sa nama tokom tih dana, uživati”, poručuju iz SKC-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com