KulturaVideo

SKC nije stao sa aktivnostima zbog korone. Epidemija im je otvorila novi put (VIDEO)

I tokom teške 2020. godine Studentski kulturni centar se trudio da okupi sve mlade umetnike, saradnike, profesore sa kojima je SKC i ranije sarađivao i da kroz nove programe ostvari saradnju i obezbedi zaradu i tokom epidemiološki teškim uslovima. Zahvaljujući društvenim mrežama SKC je realizovao svoje programe i učestvovao na onlajn festivalima. Taj napor je prepoznala i Komora ljudskih resursa i Dragani Petković za 2020. godinu dodelila nagradu najboljeg menadžera talenata za ovu godinu.

Ona je u intervjuu za Niške Vesti rekla da joj je drago da su prepoznali napore, ne samo njene kao menadžera Studentskog kulturnog centra, već i kompletnog tima koji je zaposlen i aktivno je radio i tokom teške 2020. godine.

“Uspeli smo u prošloj godini da predstavimo sve ono što je SKC nekada radio uživo. Sada smo se reorganizovali i predstavili svoje programe i putem društvenih mreža. Nama je korona donela tu mogućnost da otkrijemo novi svet, da preko društvenih mreža otvorimo put da se spojimo sa našim saradnicima iz Ekvadora, Meksika, Poljske i drugih zemalja… Rad naših studenata smo predstavili svuda u svetu. Tako su stigle i brojne nagrade, priznanja na festivalima u nekim drugim dalekim zemljama, u kojima ne bi smo mogli da otputujemo”, kazala je Petković.

Ona je istakla da će mnoge aktivnosti SKC nastaviti da organizuje kroz vebinare.

“Oni su se pokazali kao veoma korisni jer mi u jednom trenutku možemo okupiti desetak ljudi iz različitih zamalja sveta, uporediti naše kulture, sličnosti, različitosti, naučiti jedni o drugima kako raalizovati neke nove ciljeve i projekte”, rekla je Dragana Petković.

U prošloj godini SKC je uspeo da završi monografiju Akademskog folklornog ansambla ORO, pripremaju takođe monografiju Akademskog pozorišta koje je obeležilo 60 godina rada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com