Sport

SK Niš osvojio još jednu medalju na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda je u Subotici održan završni turnir sezone u Fild  streličarstvu.
Titulu prvaka Srbije osvojio je Dejan Stojanović iz SK Niš, nakon drugog mesta i odličnih 297 poena u kvalifikacijama, te eliminacija u kojima je savladao Grahovac Nebojšu iz SK NS2002 (bronzana medalja) i Mažing Roberta iz SK Pančevo (srebrna medalja).

Obzirom da je streličarska sezona praktično završena (završni turnir u 3D streličarstvu će biti održan na Goču 10. oktobra), Streličarski klub Niš je predstavio postignute rezultate i planove za narednu sezonu. U metnom streličarstvu, na tabeli prvenstva Srbije za sezonu 2020/21, klub se nalazi na 4. mestu od 27 klubova. Ovom tabelom su obuhvaćene sve starosne kategorije, a ukoliko bi se računali samo rezultati u najjačoj, seniorskoj konkurenciji – SK Niš bi bio u samom vrhu tabele.

U individualnoj konkurenciji takmičari SK Niš su osvojili brojna odlikovanja .
Mihajlo Stefanović je u disciplini Olimpijski Luk najuspešniji takmičar u Srbiji, i to u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Osvojio je 10 zlatnih medalja na turnirima, od čega 3 na Državnim prvenstvima, a pokazao je svoj potencijal i na Svetskom juniorskom prvenstvu.

“Obzirom da sa svojih 18 godina pobeđuje svoje mnogo iskusnije kolege iz reprezentacije – od Mihajla očekujemo velike međunarodne uspehe u narednim godinama” , saopšteno je iz kluba.

Dejan Stojanović je najbolji streličar Srbije u disciplini Goli Luk, takođe u dve starosne kategorije – seniorskoj i veteranskoj. Sa ovosezonskih turnira je doneo 11 zlatnih medalja, a pet puta je obarao državni rekord (tri puta u individulnoj i dva puta u ekipnoj konkurenciji,).

“Ako tome dodamo titulu prvaka Srbije u Fildu i odlične rezultate na 3D turnirima – nije nerealno očekivati da će u narednoj sezoni ostvariti zapažene rezultate i u dresu reprezentacije.”

Danica Nikolić je najbolja streličarka Srbije u kadetskoj konkurenciji. Luka Grozdanović se nakon duže pauze vratio streličarstvu i  osvojio srebrnu medalju na Državnom prvenstvu.
Nataša Mitić je 4. u ukupnom poretku seniorki. Najmlađi takmičar u SK Niš Aleksa Kostić je sa Državnih prvenstava doneo zlatnu i srebrnu medalju u konkurenciji mlađih pionira. U disciplini Kompaund Luk Saša Cvejić je 6. u ukupnom poretku, a odlične rezultate postiže i na 3D turnirima. Veljko Petrović u svojoj prvoj godini bavljenja streličarstvom pobedio na Državnom prvenstvu u disciplini Goli Luk.

.„Ove sezone je SK Niš na turnirima predstavljalo 19 takmičara, i svi su zaslužni za povratak kluba na staze uspeha. Bilo je turnira na kojima su takmičari u našim dresovima zauzimali sva tri mesta na pobedničkom postolju, kao i turnira na kojima smo uzeli zlatne medalje u sve tri discipline u seniorskoj konkurenciji. Ove sezone klub je bogatiji za nekoliko kvalitetnih takmičara, a imamo i najavu novih pojačanja u prelaznom roku. Streličarska obuka je kontinuirana, a neki od članova koji su prošli obuku ove godine pokazuju želju da se ozbiljno bave ovim sportom i potencijal za dobre takmičarske rezultate u narednim godinama. Uprkos finansijskim problemima i nedostatku adekvatnog prostora za zimske treninge klub će pojačati aktivnosti, u nadi da će u narednoj sezoni imati jaču podršku grada, a možda i sponzorstvo neke od uspešnih niških kompanija.” – poruka je Streličarskog kluba Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com