Sport

SK “Niš” osvojio još jedan kup

Streličari SK “Niš” osvojili su kup Srbije u streličarstvu na otvorenom, nakon već osvojenog kupa Srbije u sali. Na takmičenju koje je održano juče, niški streličari su gotovo od samog početka bili prvi na tabeli i na kraju uspeli da objedine oba kupa u 2023. godini.

Ovaj format boduje takmičare kroz četiri rangirna turnira tokom streličarske sezone i na kraju proglašava najbolje streličare i osvajače kupa, objašnjavaju.

 

Osvajači kupa iz SK “Niš” su Mihajlo Stefanović, olimpijski luk seniori individualno, Ognjen Nedeljković, kompaund luk seniori individualno, Dejan Stojanović, goli luk seniori individualno i Danica Nikolić, olimpijski luk juniorke individualno.

“I finalna etapa kupa je protekla u znaku našeg kluba. Mihajlo je bio dominantan kako u kvalifikacijama tako i u eliminacionom delu. Ognjen, Dejan, i Danica su u istom stilu svi završili sa zlatnim odličjima, te je na kraju samo trebalo i zvanično proglasiti najbolje”, istakao je Nikola Prodanović iz ovog kluba.

Kompaund, seniori

On je dodao da je SK “Niš” već duži niz godina dominantan u letnjoj sezoni, ali su do ove godine bila važna samo državna prvenstva.

“Sada najzad imamo i sistem takmičenja koji prati čitavu sezonu i ovde nema momenta sreće ili gubitka titule zbog jednog lošeg dana, ovde se vrednuje kvalitet pre svega, a onda i kontinuitet dobrih rezultata. Nas svakako očekuje i državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu za dve nedelje, i naši ciljevi nisu ništa manji do osvajanja još jednog prvenstva”, kazao je Prodanović.

Olimpijski luk, seniori

Zaključio je da je ovaj klub nakon osvajanja dva kupa, odličnih rezultata na saveznim takmičenjima, učešćem na svetskom prvenstvu, došao do kraja jedne od najboljih godina u istoriji  kluba.

“Veoma smo ponosni što imamo ovakve takmičare, i što klub u jako teškim uslovima, sa drastično smanjenim budžetom, ipak uspeva da se održi na vrhu domaćeg prvenstva”, rekao je Prodanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com