Sport

SK Niš osvojio 4 medalje na državnom prvenstvu za mlade

Streličarski klub Niš osvojio je juče u Beogradu   četiri medalje na državnom prvenstvu u streličarstvu za mlađe kategorije i veterane. Na prvenstvu je učestvovalo preko osamdeset  takmičara iz brojnih srpskih klubova.

Titulu državnog prvaka u konkurenciji olimpijski luk juniori osvojio je Mihajlo Stefanović, sa osvojenih 619 poena. U konkurenciji kadetkinja, Danica Nikolić se okitila bronzanim odličjem. Zanimljivo je to da je Danica osvojila ovu medalju nakon pobede u meču protiv  klubske koleginice , Petre Todorović , koja se našla na četvrtom mestu . Mlađi pionir Aleksa Kostić bio je drugi , dok ga je svega 10 poena delilo od zlatne medalje . Zlato u konkurenciji mlađih pionira pripalo je streličaru  iz SK DIF , dok je bronzanu medalju osvojio takmičar iz SK Oko sokolovo . U konkurenciji koja se takmiči golim lukom , veteran Dejan Stojanović je zauzeo prvo mesto i postao državni prvak u ovoj disciplini.

“Naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima i ove medalje smo na neki način i očekivali. Na takmičenju su dodeljene i plakete za najuspešnije sportiste u prethodnoj sezoni, i priznanja su uručena Stefanović Mihajlu za konkurenciju juniora i Marković Čedomiru za konkurenciju veterana. Klub nastavlja sa uspesima i nama je jako drago da iz godine u godinu na državnim prvenstvima mi uvek donosimo 3-5 medalja. Za nas je ovo najveća pohvala i dokaz da radimo dobro i daje nam motivaciju da tako nastavimo.” , izjavio je Nikola Prodanović , generalni sekretar SK Niš .

Naredne nedelje održaće se i državno prvenstvo seniora , na kome će SK Niš ponovo učestvovati .

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com