Sport

SK “Niš” – Klub državnih prvaka i Olimpijskih reprezentativaca!

Na svečanoj Skupštini Skijaškog saveza Srbije koja je održana proteklom vikenda u Beogradu, uručeni su pehari i priznanja najuspešnijim klubovima i takmičarima za rezultate postignute u sezoni 2017/18, a priznanja je dobio i skijaški klub NIŠ.

U 37 godina dugoj istoriji skijaškog kluba Niš, poslednje dve takmičarske sezone predstavljaju najuspešniji period ovog sportskog kolektiva, a pre svega zbog same činjenice da je dva puta zaredom osvojena titula ekipnog prvaka Srbije u alpskom skijanju.

Uspeh je daleko veći ako se zna da je 2009. godine nakon osvajanja prve titule klupskog prvaka došlo do unutrašnjih podela u klubu što je rezultiralo odlaskom pojedinaca iz rukovodstva kluba i polovine do tada odličnih takmičara, zbog čega se nakon toga u klubu krenulo gotovo od nule.

 

Predsednik kluba – Ivan Pešić

Sadašnji predsednik, gospodin Ivan Pešić je krajem 2010. godine okupio oko sebe grupu ljudi koji su kroz plansko i organizovano vodjenje politike kluba vremenom uspeli da usmere isti na stazu uspeha. Doveden je trener Ognjen Dragoljević koji je sa svojim pomoćnikom Bojanom Petrovićem započeo jedan kontinuirani i sistematičan rad sa grupom najmlađih takmičara. Oni su činili jezgro koje je vremenom odrastalo, uvećavalo se i hrabro kretalo skijaškim stazama u pravcu ostvarivanja sportskih ciljeva kluba.

Trener – Ognjen Dragoljević

Baš to jezgro je eksplodiralo u prošloj takmičarskoj sezoni i već drugu godinu zaredom nezaustavljivo ruši svoje protivnike. Već drugu godinu zaredom pehar klupskog prvaka države dolazi u Niš i naravno da su oni i najzaslužniji za taj uspeh.

Nakon 23 održane trke u okviru Alpskog kupa Srbije, 18 takmičara SK “NIŠ” je osvojilo 25 zlatnih, 25 srebrne i 27 bronzanih medalja u ukupno 10 uzrasnih kategorija. Osvojeno je ukupno 8008 bodova što je bilo dovoljno za ekipno 1. mesto ispred beogradskih klubova “ARES” i “BSK”. Osvojeni su pehari za ukupnog ekipnog pobednika na takmičenjima “Trofej Beograda”, “Kup šampiona” i “Državno prvenstvo”, ekipnog pobednika u kategoriji “deca” i “FIS” kategoriji.

Ukupno 4 takmičara iz kluba su državni prvaci u svojim kategorijama u disciplinama slalom, veleslalom i alpska kombinacija, a takodje 4 takmičara su i ukupni pobednici u svojim kategorijama u pojedinačnoj konkurenciji. 

Takmičarka u FIS kategoriji, Petra Veljković, po 8. put je postala državni prvak, čime je ušla u istoriju kluba kao najuspešniji takmičar po broju titula. Ona i Veselin Zlatković su već u prvoj sezoni takmičenja u FIS kategoriji osvojili bodove koji garantuju pravo nastupa za reprezentaciju Srbije na predstojećoj zimskoj Olimpijadi za mlade koja će biti održana 2019. godine u BiH.

Organizacija rada, način funkcionisanja i postignuti rezultati bili su preporuka da klub dobije podršku Grada Niša i bude prepoznat od Skijaškog saveza Srbije kao značajan faktor u ovoj grani sporta u zemlji.

Nakon što su imali kraću pauzu i odmor po završetku sezone, takmičari već 28. aprila putuju za Austriju, gde će na glečeru Hintertuks odraditi trening na snegu, čime kreće pripremni period za sledeću takmičarsku sezonu i juriš na novu titulu. Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com