Sport

Sjajan početak letnjeg kupa Srbije u streličarstvu za SK Niš

Streličarski klub Niš koji je zimus osvojio dvoranski Kup Srbije, letnju sezonu je otvorio u istom ritmu – preuzimanjem prvog mesta na tabeli. Ovaj niški klub je pretkodnog vikenda učesvovao u metnom streličarstvu na otvorenom. Domaćin turnira je bio Kragujevac, gde je održan prvi od pet turnira iz programa Kupa Srbije.

Iako je SK Niš na ovaj turnir poveo samo četvoricu prvotimaca, konkurentima koji su doveli po desetak takmičara to nije bilo dovoljno da sakupe više bodova. Naime, u sve tri discipline u muškoj seniorkoj konkurenciji Nišlije su bili apsolutno dominantni.

U disciplini olimpijski luk dvojici mladih reprezentativaca – Mihajlu Stefanoviću i Marku Vuliću niko se nije mogao suprotstaviti. U kvalifikacijama je Mihajlo bio prvi a Marko drugi; nakon „šetnje“ kroz eliminacije i međusobnog dvoboja u finalu turnir ovaj dvojac je završio u istom poretku na pobedničkom postolju.

Kod kompaund luka je situacija redovna: Ognjen Nedeljković je prvi nakon kvalifikacija; nakon ubedljivih pobeda u duelima eliminacija osvaja zlatnu medalju.

U disciplini goli luk, Dejan Stojanović je bio ubedljivo prvi u kvalifikacijama. Nažalost, zbog greške u finalu eliminacija propustio je priliku za apsolutni trijumf, tako da se kući vratio sa srebrnom medaljom.

“Pauzu između zimske i letnje sezone smo maksimalno iskoristili za pripreme takmičara, rezultati su vidljivi već nakon prvog turnira. Našu četvoricu takmičara i reprezentativaca Srbije nisu omeli ni loši vremenski uslovi – pokazali smo da smo najbolji u sve tri discipline. Nastavljamo u istom ritmu, naš cilj je da ponovo osvojimo Kup Srbije”, kažu u ovom klubu.

Domaćin narednog turnira Kupa Srbije je Streličarski klub Niš. Turnir će se održati 11. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com