DruštvoVirus Korona

Situacija u Nišu nesigurna, ali pod kontrolom

Štab za vanredne situacija Grada Niša razmatrao je i danas aktuelnu situaciju vezanu za epidemiju virusa SARS Covid 19 u Nišu i ocenio da je, po stavu epidemiologa, situacija nesigurna, ali pod kontrolom, s obzirom na, kako je rekao epidemiolog Prof. dr Branislav Tiodorović, i dalje prisustvo obolelih od ovog virusa i prijem lakših i srednje teških bolesnika u КC Niš i privremene Covid bolnice u gradu.

U objektima Socijalne zaštite odnosno domovima za smeštaj starih lica, stiacija je, kako je ocenjeno, pod kontrolom i u najvećem broju ustanova nema obolelih niti pozitivnih na prisustvo virusa osim u Gerontološkom centru u Nušu i privatnom staračkom domu Eskulap, koji se na dnevnom nivou stalno prate od strane infektologa i epidemiologa.

“S obzirom da su od danas za građane otvoreni parkovi, kej i šetališta, javno komunalnim preduzećima je naložena intenzivna dezinfekcija tih prostora a komunalnoj policiji je naloženo da brinu o poštovanju mera i preporuka koje tiču okupljanja i ponašanja na javnim mestima”, saopštio je Štab.

 

Takođe, Institut za javno zdravlje izvestio je da se privodi kraju dezinfekcija svih vrtića u sastavu JPU Pčelica kako bi, kada odluka o njihovom otvaranju bude doneta, oni bili potpuno spremni za potpuno bezbedan prijem i boravak dece i zaposlenih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Dobro je sto Gradonacalnik nista nije rekao!
    Dojadio je ispraznim frazama, siromasnim vokabularom, neradom..
    Posteno je da ,ako znas da te sklanjaju sa mesta domacima treceg grada u Srbiji, zahvalis se i prepustis onima koji imaju volju da rade !

  2. A po skolskim dvoristima deca po njih 10ak igraju basket,a u D, Radovic, naročito!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com