Društvo

Sitnička ulica u naselju Šljaka dobija kanalizacionu mrežu

JКP „Naissus“ Niš izvodi radove na izgradnji kanalizacione mreže u Sitničkoj ulici u naselju Šljaka. Projektovana kanalizaciona mreža će po okončanju radova u ovoj ulici biti ulivena u postojeći kolektor u Merdarskoj ulici, kažu u ovom preduzću.

Radove je obišao direktor Goran Milosavljević, i tom prilikom podsetio da se ovo javno preduzeće drži ranije datog obećanja, da do 2025. godine u svakom naselju na tertoriji Niša bude izgrađena komunalna infrastruktura za uredno vodosnabdevanje i odvođenje upotrebljenih voda.

 

Foto: JKP “Naissus” Niš

„Izgradnjom ove kanalizacione mreže planirano je priključenje 10 novih korisnika na sistem odvođenja upotrebljenih voda. Ovaj broj nije veliki ali je od velikog značaja za korisnike koji su do sada bili bez obezbeđenog priključka na kanalizacionu mrežu, dok nas kao preduzeće približava datom obećanju. Za nas je ovo u dinamičkom smislu, samo nastavak uspešne 2022. godine, kada smo izgradili rekordnih sedam kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, zahvaljujući pre svega dobroj saradnji sa Gradom, kao i stručnosti i punoj profesionalnoj posvećenosti zaposlenih u preduzeću, objasnio je Milosavljević.

Foto: JKP “Naissus” Niš

Dužina novoizgrađene mreže za odvođenje upotrebljenih voda će po okončanju radova iznositi 91 metar, dok je ceo kolektor građen polaganjem cevi unutrašnjeg prečnika ID 300 mm.

Foto: JKP “Naissus” Niš

“Cilj izgradnje ove deonice je povezivanje lokacije, na teritoriji opštine Crveni Кrst, sa postojećom kanalizacionom mrežom u Merdarskoj ulici i odvođenje upotrebljenih voda”, podsećaju.

Na projektovanoj kanalizacionoj mreži je predviđen odgovarajući broj revizionih silaza kao i mogućnost prolaska telefonskih i elektro kablova. Predviđena dubina kanalizacionih cevi će biti od 0.9 do 1.2 metara.

Foto: JKP “Naissus” Niš

Vrednost ovih radova je 1,5 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Није се прикачио “Путујући циркус” (Намештеница, Неша-гуска, Душан-КЛЕР, Мики-иљадарка,…). Да ли то значи да се дир. ЈКП Наиссус ослободио напасти ?

  2. bravo, 21 vek, vi im tek sad uvodite osnovne zivotne uslove. Stari rimljani imali kanalizaciju svuda. Era interneta, vestacke inteligencije a vi tek sad kopate za kanalizaciju. Svaka cast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com