DruštvoEkonomija

Širi se toplovodna mreža kod Kliničkog centra. Mogućnost korisnicima da se priključe na sistem daljinskog grejanja (VIDEO)

Počela je izgradnja toplovodne mreže u ulicama Ljube Nenadovića, Ljube Didića i Vojislava Ilića u Nišu, kao što je dogovoreno i obećano tokom gradskog karavana. Širenjem toplovodne mreže iz UКC ka Medicinskoj školi, omogućiće meštanima tog dela Grada, da se priključe na sistem Gradske Toplane. Prema najavama nadležnih biće nastavljeno i širenje toplovodne mreže i priključenje ostalih javnih objekata na sistem daljinskog grejanja.

 

„U globalnoj energetskoj krizi koja je zahvatila ceo svet i Srbiju, Grad Niš je spremno dočekao zimu redovnim snabdevanjem i nabavkom energenata. Do sada nije bilo ni dana bez centralnog grejanja ni problema u isporuci toplotne energije. Nastavljamo i izgradnju toplovodne mreže. U toku je širenje mreže iz Univerzitetskog kliničkog centra ka Medicinskoj školi, što će omogućiti i stambenim objektima u ulicama Ljube Nenadovića, Ljube Didića i Vojislava Ilića da se priključe na sistem daljinskog grejanja“, istakla je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice za komunalne delatnosti.

Foto: Grad Niš

Ona je rekla da je u planu širenje toplovodne mreže u naselju Duvanište u ulici Jelke Radulović. Kazala je i da Gradska toplana neće stati sa šienjem toplovodne mreže, sa priključenjima na sistem daljinskog grejanja javnih objekata, sa konverzijom na gas ili druge obnovljive izvore energije, manjih blokovskih kotlarnica koje koriste mazut, ali i sa izgradnjom infrastrukture u novim nseljima gde je otpočela gradnja stambenih objekata.

„Ove godine planira se i priključenje Medicinske škole, Osnovne škole „Kole Rašić i vrtića „Svitac“. Očekuje se i konverzija sa mazuta na gas kotlarnica Knjaževačka, Mika Antić i Ardija. U završnoj su fazi i planovi na izgradnji novih kotlarnica na Ledenoj steni, na izgrađenom delu bulevara Svetog Pantelejmona, području oko starog Vulkana i oko stare ciglane“, zaključila je Vladislava Ivković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Kada će na red doći ul. Vase Albanca I Dušana Trifunca. ČEKAMO više od 40 god.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com