DruštvoHronika

Sindikalci “Gorice” oslobođeni krivice. Poručuju – sada je red da rukovodstvo dokaže “svoju nevinost”

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je povuklo optužni predlog koje je vodilo za krivično delo “Panika i nered”  protiv Zorana Jovanovića i Radeta Rašovića, radnika JP Gorica. Time je okončan postupak, a mi smo oslobođeni svake krivice, rekli su oni Niškim Vestima.

 

To znači da je sve što smo govorili u Javnosti a vezano za rad JKP “Gorica” Niš, odnosno za sahranjivanje socijalnih slučajeva na Niškom Novom groblju bila istina i bili smo u pravu. Ako smo bili u pravu, a jesmo, ovi drugi koji su bili rukovodici preduzeća, a i danas jesu, znači da su radili mimo zakona i propisa. Sada je red na njih da budu izvedeni pred sud i da dokažu “svoju nevinost” kako za sahranjivanje socijalnih slučajeva tako i za mnoga dela koja smo im stavljali na teret. Očekujemo brzo zadovoljenje pravde”, kazali su oni.

Podsetimo, članovi Radne grupe koja je formirana je ukazala na to da su radnici „Gorice“ od 2015. godine do kraja 2017. godine bili primorani da prave improvizovane sanduke od dasaka i da u njima sahranjuju preminula socijalno ugrožena lica, iako je grad Niš u to vreme izdvajao 24.000 dinara za tu namenu.

U izveštaju je istaknuto i to da novac od sahrana tih godina nije u celosti uplaćivan na račune „Gorice“, tako da je firma sa 110 zaposlenih u jednom trenutku po različitim osnovama dugovala 800 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, članovi radne grupe su u izveštaju naveli i da su poslovi oko izrade spomenika, koje je nekada obavljala radna jedinica „Granit“ dodeljeni bez tendera privatnicima, koji su potom višestruko podigli cene.

Izveštaj o radu „Gorice“radna grupa je dostavila sredinom 2017. godine tadašnjem gradonačelniku Niša i Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala.

Članovi radne grupe su zbog ukazivanja na tu kriminalnu radnju saslušavani i podignuta je protiv njih optužnica.

“Zahvalnost dugujemo advokatu Ivani Trajković i advokatu Srđanu Janićijeviću. Posebno ističemo činjenicu da smo mi izvedeni pred sud za davanje izjave u medijima”, kazali su radnici Gorice, koji sada čekaju da vide da li će biti vraćeni na posao, ali i da li će Tužilaštvo sada da radi svoj posao.

Osim što su optuženi za uznemiravanje javnosti, ostali su i bez posla. Jovanović je proglašen tehnološkim viškom 2017. godine, a Rašović je dobio otkaz 2018. Bez posla je ostala i Tatjana Bulatović, takođe član Radne grupe.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Rešiće sve problema “pomoćnik” direktorke Nikola Marinković. On je posle 5 dresova sada obukao Šapićev i veoma je poštovan od Gradonačelnice.

  2. Pomenutog smo isterali iz OO SNS Pantelej, kao potrčka Bojana Avramovića, propalog studenta istorije i običnog prevaranta – usrećiće se Šapićevi sa njim !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com