Društvo

Sin i snaja žene koju je napala svinja: Svinja je napala zbog praseta, ujedala i oborila na pod obora

Snežana Radojković (67) iz Aleksinačkog Bujmira oporavlja se u Univerzitetskom kliničkom centru od ujeda i preloma koje joj je nanela svinja koju čuva.

Snežana je prilikom napada svinje zadobila uijedne rane u predelu glave, lica, grudnog koša i ruke, a zadobila je i prelom šake, jednog pršljena i jednog rebra.

Zadržana je na bolničkom lečenju prvenstveno zbog toga da bi joj danas bili obavljeni dodatni pregledi zbog krvi u očima.

Prema rečima njenog sina Vladice i snaje Jelene, Snežana je juče bila u oboru zato što je svinja pritisla jedno od prasadi koje ima, pa je želela da vidi šta je sa njim.

Foto: Niške Vesti / B.Lj.

“Ona je uzela to prase koje je svinja ugnjavila, pogledala ga je i kada je krenula da ga vrati u obor sa drugim prasićima svinja je počela da je ujeda. Nikoga u tom trenutku sem nje nije bilo u oboru. Ja sam bila u kući sa detetom, a suprug na poslu”, kazala je Jelena.

Uprkos povredama koje je zadobila svinja koja je oborila na pod štale, gazila je i ujedala, Snežana je uspela da se pridigne, izađe napolje i sedne na betonski zidić, na kome se i dalje vide tragovi krvi.

Kada se malo pribrala, pozvala je pomoć.

“U kući se ništa nije čulo, tek kada je izašla videli smo da je skroz krvava. Odmah su je prevezli u bolnicu u Aleksincu, a onda u niški Klinički centar. Kako sad čujemo dobro je i prebaciće je iz Niša u aleksinačku bolnicu na lečenje”, izjavila je Jelena.

Vladica Radojković, Snežanin sin rekao je da svinja ranije nikada nikoga od njih nije napala, ali jeste kokoške pre više od godinu dana.

Foto: Niške Vesti / B.Lj.

“Moguće da se sada uznemirila i zbog toga što su dva sata ranije kupci dolazili po jednu turu prasića. To nisu bili njeni prasići, ali opet…Videćemo šta ćemo dalje. Da očuva prasiće pa ćemo onda ili da je prodamo ili da je zakoljemo”, kazao je Vladica.

On je dodao da majku nije video posle napada svinje jer je u to vreme bio na poslu, ali je od supruge čuo da je imala brojne povrede i da je strašno izgledala.

Vetarinar Branislav Petković rekao je da svinja koja je napala Snežanu sigurno nije bila zaražena besnilom ili nekim drugim virusom, već je samo branila svoje mladunce.

Foto: Niške Vesti / B.Lj.

“Poput ljudi i životinje štite svoje potomstvo i ne dozvoljavaju da se mladunci povrede. To važi i za vlasnika životinje i za druge ljude. U ovom slučaju svinja je uradila ono što je njoj priroda naredila da uradi, a to je da stane između vlasnika i prasića i da ih zaštiti, da ne dozvoli da ih iko dira”, izjavio je Petković.

Prema njegovim rečima, povređena žena mogla bi da ima pored rana i preloma i dodatne probleme jer se na svinjskim zubima nalazi mnogo bakterija i virusa.

On je kazao da bi lekari svakako trebalo da urade bris rane i provere da svinja nije zarazila ženu bakterijom “crveni vetar”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com