Društvo

Simović sa Stefanovićem u Nišu o budućnosti Кopnene vojske

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem, obišao je danas u Nišu Komandu Kopene vojske i istakao da je veoma važno da pripadnici Vojske osećaju da je njihova država uvek uz njih, da vodi računa i o njihovom standardu i o njihovom opremanju, a da oni svojim radom i požrtvovanjem pokažu da su istinski uz svoj narod i uz svoju Srbiju.

Kopnena vojska, kako je rekao ministar Stefanović, najbrojniji je i najznačajniji vid naše Vojske, a današnji obilazak bio je prilika za informisanje o težišnim zadacima naše vojske u narednom periodu, pre svega u pogledu očuvanja bezbednosti naše države, zaštiti našeg stanovništva, što jeste ključni zadatak Vojske Srbije, ali i o planovima za razvoj, modernizaciju i nastavak obuke.

Ministar Stefanović je istakao da ga je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao sa trenutnom situacijom, planovima za razvoj, kao i ključnim zadacima naše vojske u razvoju kopnenih snaga.

“Naš cilj je, svakako, da kroz moderni razvoj sredstava koje će vojska dobiti, naše opreme i naoružanja, naši vojnici dobiju značajniju zaštitu”, naglasio je ministar Stefanović dodajući da će se tokom 2021. godine raditi i na značajnijem opremanju balističkom zaštitom, uniformama i novim sredstvima iz razvoja koja će ući u sastav Kopnene vojske.

Ministar Stefanović je posebno ukazao da se danas razgovaralo i o unapređenju standarda pripadnika vojske, kao i svemu što može da se uradi na zadacima koje je započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je reč o stanogradnji i povećanju primanja, za koja je izrazio očekivanje da će moći da budu ostvarena tokom 2021. godine.

Foto: mod.gov.rs

“To je nešto na čemu predsednik i Vlada aktivno rade i hoću da unapred iskažem zahvalnost zato što se razmišlja o Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane i što će pripadnici Vojske moći da računaju čak i u ovako teškim okolnostima pandemije korona virusa na novo povećanje plata”, naglasio je ministar Stefanović.

Prilikom današnjeg obilaska, o zadacima Kopnene vojske ministru odbrane referisao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a tokom sastanka ministar Stefanović obratio se i članovima Kolegijuma komandanta Kopnene vojske.

U završnom delu posete Komandi Kopnene vojske, ministar Stefanović obišao je i Spomen sobu Kopnene vojske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com