Sport

Simo Krunić: Nastavićemo da “ginemo” za pobedu u svakom meču

Fudbalski klub Radnički iz Niša i zvanično je predstavio novog šefa stručnog štaba, Simo Krunić nakon predstavljanja niškim novinarima u prostorijama stadiona Čair gde je rekonstrukcija terena u završnoj fazi, otišao je na trening kluba koji će narednih dana biti organizovan na stadionu FK “Car Konstantin” na Bubnju.

U pitanju je stručnjak koji je prošle sezone predvodio Čukarički sa kojim je ostvario dobar rezultat i izborio kvalifikacije za Ligu Evrope. Tokom trenerske karijere radio je u OFK Beogradu, Željezničaru iz Sarajeva, Inđiji, Jagodini, Dalijenu i Radniku iz Surdulice. Bio je i član stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije. Najveći uspeh do sada Krunić je ostvario kao trener Jagodine sa kojom je 2013. godine osvojio Kup Srbije.

“Čast mi je što sam izabran za trenera, za mene velikog kluba. Kluba koji je izrastao u jedan od najboljih srpskih klubova. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba  na čelu sa Ivicom Tončevim koji je odlučio da upravo ja radim u Radničkom. Za mene je ovo klub koji je jedan od naših najboljih u državi”, rekao je Krunić na samom početku.
On se zatim dotakao slavne istorije kluba i kaže da se rado seća šta je Radnički predstavljao u staroj Jugoslaviji.
“Ovaj klub se prošle sezone vratio na staze uspeha. Koja god ekipa da razdvoji Zvezdu i Partizan, znate da se to teško dešava. To je uspeo Radnički, igrajući vrhunski fudbal. To je najbolji rezultat u odnosu postignutih golova i pobeda”, rekao je novi trener Radničkog.
Krunić je zatim govorio o igračkom kadru i ambicijama kluba za narednu sezonu.
“Dosta igrača je otišlo ali to ne sme da predstavlja problem za Radnički. Klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone. To je veliki izazov za mene. Sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ja smatram neuspehom za Radnički. Klub je uspeo da obezbedi kvalitetna pojačanja. Igrači koje sam zatekao i ovi novi koji su došli polako se uklapaju. U svlačionici imamo taj pobednički mentalitet, to je preneto iz prethodne godine. Treba igrače držati na tom nivou. Treba da nastavimo da “ginemo” za pobedu u svakom meču i u ovom prvenstvu. To će zavisiti od svih nas. Naš cilj da od igrača izvučemo maksimum koji imaju. Nećemo tražiti više od onoga što oni mogu da nam daju. Na osnovu njihovih kvaliteta organizovaćemo igru  koja će nam dati dobre rezultate. Kada razmišljamo o prvenstvu, naravno da ćemo imati vremena da dovedemo još neke igrače. Neki od onih koje smo tražili čekaju inostrane angažmane da bi u zadnjem momentu potpisali za neki naš klub, a to je kraj avgusta. Puno vremena nemamo za kvalifikacije za Ligu Evrope”, rekao je Krunić.
U nastavku konferencije za novinare novi trener osvrnuo se i na prvog protivnika.
“Flora, kada se kaže Estonija, mislimo da je to lako. Ova ekipa je prva na tabeli i igra dobro. Ta utakmuca biće pravi ispit za sve nas.Ovde nemamo priliku da se “vadimo”. Moraćemo mnogo više da pokažemo nego na pripremama tokom perioda koji sam ja proveo sa ekipom. Cela uprava i igrači svesni su da je to razočaranje za navijače i grad, tako da, od početka priprema, od kada sam došao orijentisani smo na tu utakmicu. Dva puta po 90 minuta znaće se pravac u kome idemo a odmah na startu smo na velikom ispitu”, istakao je Simo Krunić.
Trener Nišlija je kao najvažnije istakao da je Radnički za njega velika odgovornost i izazov i da će ekipa kroz prvenstvo da pokaže da zaslužuje veliko poštovanje.
Stadion Čair uskoro će dobiti potpuno novi teren, radovi su u završnoj fazi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com