Kultura

Simfo rock spektakl u Nišu kakav još niste doživeli

Nišlije će imati prilike da prisustvuju pravom muzičkom spektaklu. “ROK OPERA, koja nije viđena na ovim prostorima zakazana je za 14. septembar na Letnjoj pozornici od 20 časova. Organizovana je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na programu koncerta, koji će trajati čak 120 minuta, zastupljeno je 20 antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka.

“Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo. Sama pomisao da 80 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, Pink Flojda,Van Halena, Dorsa, Europe,Tine Tarner i drugih svetskih grupa ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima”, najavili su organizatori.

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere SNP-a, široj publici se predstavlja još jedan ekskluzivni koncertni program. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac Novosadskog Big Benda, a kao vokalni solisti nastupaju Bojana Stamenov, Danka Adamov, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Nikola Mijić i članovi Hora Opere SNP-a.

“Bez obzira na to da li ste muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, Pink Flojda, Van Halena, Dorsa, Europe, Tine Tarner i drugih svetskih grupa slušali na pločama ili pripadate mlađoj generaciji koja je ove hitove upoznala na internetu, ovo će biti idealna prilika da ih čujete uživo i doživite na potpuno drugačiji način”, ističu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com