Društvo

Simboličnim orezivanjem vinove loze obeležen Sveti Trifun u Trupalu

Povodom praznika Svetog Trifuna, koji se slavi kao zaštitnik vinogradara i voćara, Opština Crveni Krst i Sveštenstvo Eparhije Niške obavili su obred orezivanja vinograda, u vinogradu domaćina Dragana Bogdanovića i tom prilikom im poklonili bure od 100 litara i makaze za orezivanje vinove loze.

 

Foto: N.P.

„Rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst, obeležilo je i proslavilo Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara. Danas će rukovodstvo Opštine Crveni Krst pokloniti jedno bure i makaze za orezivanje vinove loze sa željom da u ovom vinogradu bude što više roda i da kad dođemo u jesen i probamo ovo vino“, poručio je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Porodica Bogdanović se dugo bavi vinogradarstvom i proizvodnjom vina, a u svom vinogradu gaji sorte prokupac i plovdina.

Foto: N.P.

„Gradska opština Crveni Krst može da se pohvali, pošto dve trećine poljoprivrednog zasada na teritoriji Niša je na teritoriji Opštine Crveni Krst. Imamo pet puta veći broj, naročito što se tiče vinogradarstva i voćarstva. Imamo velike vinarije. Možemo da se pohvalimo selom Velepolje, gde imamo dve velike vinarije. Nama je najbitnije, uvek smo govorili da omladina treba da ostane na selu, to što imamo tendenciju da se naša omladina vraća na selo“, dodao je Milutinović.

U selima koja pripadaju Opštini Crveni Krst, pored vinove loze, postoje i veliki zasadi šljiva u selu Hum i veliki zasadi oraha u selu Paligrace.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com