Sport

Simbol posvećenosti, strasti i želje za uspehom – Sofiji Rodić nagrada “Svetislav Milić”

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sport dodeli Sofiji Rodić iz Niša. Nagrada joj se dodeljuje „za izvanredne sportske rezultate, za promovisanje Republike Srbije i za celokupan životni rad“.

Sofija Rodić nije samo mlada sportistkinja; ona je pravi simbol posvećenosti, strasti i želje za uspehom. Svoju sportsku priču započela je veoma mlada, sa samo pet godina, kada je prvi put stala na klizaljke i kada je krenula u svet klizanja na ledu. Bilo je to vreme kada je njen put ka sportskom vrhuncu samo počinjao. Izuzetna posvećenost i rad su obeležili njenu sportsku karijeru. Brzo je postala prepoznatljiva u svetu brzog klizanja, a prva značajna medalja bila je prekretnica u njenom životu. No, ova priča nije samo o sportskim uspesima. Sofija je dokaz da je moguće ostvariti svoje snove, bez obzira na izazove koji dolaze.

Sofija je pravi primer toga da uspeh zahteva posvećenost i odricanje. Da bi se razvila kao sportistkinja, morala je da putuje stotinama kilometara kako bi trenirala u Beogradu. Ovaj napor i vreme koje je ulagala kako bi dostigla visok nivo vredni su divljenja. Njeni roditelji su joj pružili ogromnu podršku na ovom putovanju, prateći je i omogućavajući joj da se razvija kao sportistkinja. Ključ uspeha Sofije Rodić leži u njenoj strasti prema sportu i njenoj sposobnosti da balansira školovanje i sportske aktivnosti. Sofija je odličan učenik i pokazala je da se uspeh na obrazovnom polju može ostvariti uz istovremeno bavljenje sportom. Njena priča nam pokazuje da ništa nije nemoguće kada postoji želja za uspehom.

Ona nije stala na postignutim uspesima. Njeno srce i uporna radna etika doveli su je do trenutka kada je donela važnu odluku da preseli svoje treninge iz Mađarske u Srbiju. Ovo je bio korak ka postizanju svetskog sportskog vrhunca i mentorstvu iskusne sportistkinje, Evegenije Radanove. Sada se Sofija priprema za najveći izazov u svojoj sportskoj karijeri, Olimpijadu mladih, gde će predstavljati svoju zemlju.

„Na kraju, želim da istaknem da je Sofija Rodić zaista sportska ikona, i ne samo zbog svojih uspeha, već i zbog svoje posvećenosti i inspiracije koju pruža drugima. Njen primer nam pokazuje da uspeh dolazi onima koji su voljni da rade naporno, slede svoje strasti i nikada ne odustaju. Svi mi možemo da naučimo mnogo iz Sofijine priče, a njena posvećenost i trud su pravi izvor inspiracije za sve nas. Hvala vam na pažnji“,  istakao je Marko Vučetić u ime članova komisije.

O ovogodišnjim laureatima odlučivala je šestočlana komisija u sastavu: Hadži Ivan Redi – predsednik, prof.dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, Marija Rašić, ispred Centra za socijalni rad „Sveti Sava“, Marjan Zdravković, ispred ANIP „Mozaik“, Ljiljana Milić, ispred porodice Milić i Marko Vučetić, ispred grupe „Mladi menjaju sve(t)“.

Nagrada će Sofiji i ostalim nagrađenima biti uručena na svečanosti u Nišu, 15. novembra tačno u podne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com