Ekonomija

Šib: Ohrabrićemo buduće potencijalne nemačke investitore da pogled usmere na grad Niš

Ambasador Nemačke u Srbiji Nj. E. Tomas Šib, po drugi put u svom mandatu, bio je gost Grada Niša. Njega je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Niša Darko Bulatović i, zajedno sa direktorom Regionalne privredne komore Aleksandrom Milićevićem, upoznao ga sa svim značajnim dešavanjima u oblasti ekonomije, privrede, investicija i situacijom u poslovnoj zajednici.

“Razgovarali smo i o potencijalnim novim investitorima iz Nemačke. Dobili smo podršku od ambasadora, koja će biti upućena nemačkoj poslovnoj zajednici, da su naš grad i jug Srbije, dobro poslovno mesto, koje ima dobru poslovnu atmosferu i klimu za buduću još veću saradnju”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

On je dodao da je razgovarano i o potencijalnoj saradnji između Niša i nekog od gradova sa kojim postoji redovna linija vazdušnog saobraćaja.

Ambasador Nemačke u Srbiji poručio je da je došao u posetu kako bi se uverio u dobru saradnju između Niša i Nemačke.

“Saradnju možemo još proširiti. Svakako ćemo ohrabriti buduće potencijalne nemačke investitore da svoj pogled usmere i na jug zemlje i na grad Niš. Govorili smo i o saradnji u oblasti kulture i o saradnji između univerziteta”, izjavio je Šib.

Foto: P. V.

Direktor Regionalne privredne komore istakao je da je Nemačka najveći spoljnotrgovinski partner Srbije.

“U poslednjih godinu dana izvoz je porastao za neverovatnih 40%. Što se tiče našeg regiona izvoz u Nemačku je bio 216 miliona evra, a uvoz 180 miliona evra. Treba naglasiti da smo mi region, koji za razliku od nacionalnog nivoa, ima suficit u razmeni, to jest više izvozimo nego što uvozimo robu”, poručio je Milićević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com