Ekonomija

Severni deo Niša od sada ima pouzdanije napajanje električnom energijom

Snabdevanje građana i privrede električnom energijom u Nišu je stabilno i u toku je konzervacija i čišćenje dispečerskog centra koji je nedavno izgoreo u požaru, rekao je prilikom puštanja u rad trafostanice 110/35 KV Niš 1, direktor Elektrodistribucije Niš, Boban Džunić.

Izrađuje se projektna dokumentacije za potpunu rekonstrukciju ove trafostanice koja bi trebalo da bude završena do 2018. godine, dodaje Džunić.

Reč je o najstarijoj trafostanici u Nišu, izgrađenoj još 1954. godine, koja se nalazi kod Kazneno popravnog zavoda i snabdeva veliki broj potrošača u severnom delu Niša, rekao je direktor Elektrodistribucije Niš, Boban Džunić.

„Remont ove trafostanice smo izvršili zbog kvara i značajna je jer napaja veliki deo Niša, kao i deo Aleksinca i Prokuplja. Najbitnije je da smo remont izvršili pre zimske sezone i u roku. Bilo je malog zastoja zbog lopova koji su zaprežnim vozilima odneli kablove potrebne za rad trafostanice, koja je bila spremna da se pusti u rad još septembra. Policija je u međuvremenu identifikovala počinioce višemilionske štete“, kaže Džunić.

Vrednost radova rekonstrukcije trafostanice 110/35 KV Niš 1  je 23 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com