Društvo

Sestre JPU “Pčelica” neguju pacijente iz Gerontološkog centra

Medicinske sestre JPU “Pčelica” od subote rade u Kovid bolnici, u novoj zgradi KC Niš, gde su smešteni pacijenti iz Gerontološkog centra.

JPU “Pčelica” pozajmila je Kliničkom centru Niš svoje medicinske sestre koje ne pripadaju zaštićenoj grupi. U “Pčelici” kažu da su angažovane one sestre koje nemaju decu do 12 godina, a koje su mlađe od 60 godina.

“Naše sestre rade u dogovoru sa glavnom sestrom i lekarom. Sve one prošle su obuku o merama, kako se oblači zašitno odelo, kako se stavljaju naočare i sva zaštitna oprema. One su potpuno zaštićene. Rade negu pacijenata i ne daju im terapiju”, kaže direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Ona se nada da angažovanje njihovih sestara neće dugo trajati jer želi da se pacijenti brzo oporave i vrate u Gerontološki centar.

“Mi smo ustanova koja promoviše humanost. Naše sestre su shvatile to i žele da budu humane. Ja sam svakog dana sa njima u kontaktu jer znam da im je teško. A one mi kažu da su se školovale za taj humani poziv i da čine sve da pacijentima bude dobro”, kaže Mitićeva.

Foto: JPU “Pčelica”

U Kliničkom centru je 15 medicinskih sestara JPU “Pčelica”. Pacijentima znače sestre, a njima je milo kada čuju glasove starijih ljudi koji ih zovu “pčelice”.

“One pacijentima daju savete, pokazuju gde im šta stoji, koliko je sati, govore kada dolazi medicinska sestra da im da terapiju. Starijima je potrebna ta pažnja, a naše sestre to mogu da im pruže”, ističe Mitićeva.

Iako su prošle obuku i rade pod svom zaštitnom opremom, nakon ovog angažovanja sve sestre će biti testirane. 

Na fejsbuk stranici “Pčelice” su objavile slike svojih medicinskih sestara iz Kovid bolnice koje rade sa pacijentima iz Gerontološkog centra, uz dirljiv komentar.

“Heroine današnjice, neustrašive, hrabre. Ponosni smo na vas, vašu predanost poslu i profesiji. Hvala vam na tome.”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bolje da ne znate kako izbegavaju taj isti posao. Umesto da pomognu koleginicama iz KC one izbegavaju svaki moguci posao i prebacuju na vec premorene medicinske sestre. Ne zele da presvlace pacinte, da im menjaju pelene da ih vracaju u sobe. Samo da se slikaju i pricaju kako to nije njihov posao, sta ste dosle da se slikate promovisete i nista vise?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com