Društvo

Šesti protest u Nišu završen ispred Gradske kuće

Protest građana nezadovoljnih opštim stanjem u državi, političkim autoritetima kao i strategijom kojom se država bori protiv korona virusa, održan je u Nišu.

Posle protestne šetnje glavnim gradskim saobraćajnicama demonstranti su završili ispred Gradske kuće, na čijem ulazu su ostavili toalet papir. Time su, kažu, hteli simbolično da iskažu svoj bunt i nezadovoljstvo.

Demonstranti su nakon okupljanja ispred zgrade niškog parlamenta krenuli u protestnu šetnju, glavnim gradskim saobraćajnicama Nikole Pašića, Milojka Lešjanina, Voždovom, Vojvode Mišića gde su bez zadržavanja prošli pored sedišta Srpske napredne stranke, skandirajući „Niko vas neće!“. Ispred objekta, tokom protesta nije bilo policije.

Nezadovoljni građani zatim su prošli Bulevarom Nemanjića gde su ih Nišlije sa terasa i prozora višespratnica, kao i prolaznici, podržali aplauzom i lupanjem u šerpe.

Protestna kolona je po prvi put večeras blokirala saobraćaj na kružnom toku kod Dušanovog bazara, a zatim prošla Dušanovom ulicom gde su pozivali građane da im se priključe u protestima poručujući da „nisu umorni!“. Demonstranti su protest završili bacanjem toalet papira ispred Gradske kuće.

Protest je protekao bez incidenata uz minimalno prisustvo policije. Novo okupljanje je zakazano za sutra u 19 časova ispred zgrade niške Skupštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com