Kultura

Šesti Međunarodni festival horske duhovne muzike “Muzički edikt”

Šesti Međunarodni festival horske duhovne muzike 2019. “Muzički edikt” biće održan u Nišu od 16. do 19. juna 2019. godine.

Ovogodišnji, šesti po redu, Međunarodni festival duhovne muzike „Muzički edikt“ 2019. godine, organizuje se pod pokroviteljstvom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, a sa blaoslovom Njegovog Preosveštenstva Episopa niškog Arsenija.

Osamnaest horova iz deset zemalja (Srbija, Rusija, Belorusija, SAD, Meksiko, Italija, Grčka, Velika Britanija, Bugarska, Poljska) predstaviće se različitim muzičkim tradicijama u Svetosavskom domu, Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i platou ispred Svetosavskog doma, dok će pojedini ansambli imati priliku da, u okviru pratećeg programa festivala, nastupe i van Niša, poručuju organizatori.

Horovi učesnici će zajedno pevati na Svetoj Ahijerejskoj Liturgiji na praznik Silaska Svetog Duha na apostole u niškom Sabornom hramu, 16. juna , dok je u planu i okrugli sto na kome će istaknuti muzikolozi i gosti dirigenti govoriti o različitim aspektima interpretiranja duhovne muzike.

Sve informacije vezane za ovu manifestaciju možete pratiti na zvaničnom sajtu festivala http://musicedict.rs/news.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com