Sport

Šest odličja za KBS Naisus u Zrenjaninu

Klub borilačkih sportova „Naisus“ se sa međunarodnog turnira u Zrenjaninu vraća sa medaljama. Na Otvorenom prvenstvu Zrenjanina osvojeno je 6 odličja – 3 zlatna, 1 srebrno i 2 bronzana.

Hala „Kristalna dvorana“ u Zrenjaninu je 30.marta ugostila preko 600 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo preko 50 ekipa iz BiH, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Republike Srpske, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i domaćina Srbije.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (glavni trener), Maksim Nikolić, Stefan Rašković, Neda Mišić, Jakov Zazić i Jana Milenković (fale Teodora i Vasilije Petrović)

Međunarodni turnir – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina, održava se 13 put zaredom.

KBS Naisus i sada postiže uspeh. Bilans odličja ovog puta bio je 3 zlatna, 1 srebrno i 2 bronzana.

“Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi.  Međutim manji zdravstveni problemi ali i finansijski, smanjili su naš tim. U ekipnom plasmanu naši muški pioniri 8-9 god. su zauzeli treće mesto u sveukupnom poretku. Muški pioniri 6-7 god. bili su drugi, kao i u plasmanu svih pionira 6-7 god. Imajući u vidu da je reč o međunarodnom turniru, uspeh je više nego veliki. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

Maksim Nikolić – 5.mesto,
Jakov Zazić – bronza,
Teodora Petrović – bronza,
Vasilije Petrović – srebro,
Jana Milenković – zlato,
Neda Mišić – zlato,
Stefan Rašković – zlato i najbolji pionir 10-11 god.

Peto mesto osvojio je Maksim Nikolić i nažalost jedini se nije domogao medalje. Izgubljen prolaz u finale i osvajanje bronzanih medalja imali su Teodora Petrović i Jakov Zazić. Prolaz u finale sprečili su srebrna Iva Vuletić (TK Vukovi – Beograd) odnosno zlatni Pavle Marić (TK Azija – Beograd). Srebro se našlo na grudima Vasilija Petrovića. Ovog puta od njega je bio bolji Uroš Petrović (TK Broj 1 – Kragujevac).

“Osećala sam neku pozitivnu tremu i nešto mi je govorilo da ću dobro proći. Preda mnom na tatami je izašla Sara Glavić (TK Kobra – Beograd). Analizirala sam njenu polufinalnu borbu, u kojoj je dobila Ninu Anđelović (TK Omega – Beograd). Zajedno sa trenerom smo napravili pobedničku taktiku i na mojim grudima se našlo zlato”, rekla je ponosno Jana Milenković.

Foto: Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (glavni trener), Maksim Nikolić, Stefan Rašković, Neda Mišić, Jakov Zazić i Jana Milenković (fale Teodora i Vasilije Petrović).

Neda Mišić je pred sobom imala veoma dobru Ivu Resanović (TK Gitros – Novi Sad). Još uvek uspavana Neda prvu rundu je vrlo brzo izgubila. To je prodrmalo i probudilo Agresivnu i krenula je da osvaja poen za poen. Polet izjednačenja je nije popuštao i uspela je da preokrene i osvoji zlatno odličje.

Najbolje je plasiran pionir u konkurenciji 10-11 godina bio je Stefan Rašković.

“Uopšte nije bilo lako ali nekako sam uspeo. U prvoj borbi sam dobio Uroša Denčića (TK Elit – Inđija). Zatim u polufinalu pobedio sam domaćeg Mihajla Brusina (TK Zrenjanin). A u finalu sam se našao sa odličnim Dušanom Spasojevićem (TK Šabac – Šabac). Borba je bila toliko neizvesna da se do poslednjeg sekunda svake runde nije znalo ko će je osvojiti. Drugu rundu sam izvojevao na negativne poene protivnika. Nakon izjednačenja u rundama, usledila je i konačna. Do poslednjeg trenutka protivnik je vodio ali samo delić njegove nepažnje bio mi je dovoljan. Uspeo sam da preokrenem u svoju korist pre isteka vremena. Time sam pored zlatne medalje, proglašen i za najboljeg takmičara 10-11 godina”, rekao je zadovoljno zlatni Stefan Rašković.

Kratak rezime takmičenja dao je i glavni trener KBS Naisus-a:

“Ponosan sam na celu ekipu koja je učestovala a posebno imajući u vidu rano ustajanje i putovanje. Još uvek smo u pripremnom periodu, što je i rezultovalo petim mestom Maksima ili bronzama Teodore i Jakova. Posebno borba za ulazak u finale Jakova, više je nego diskutabilna jer je sudija odlučio pobednika. Svojim neadekvatnim odlukama odnosno neaktivnošću za onoliko držanje je presudio. Ali biće drugačije sledeći put. Stefan je nakon zlatne medalje, proglašen za najboljeg takmičara 10-11 godina. To daje nadu za još boljim rezultatima u narednom periodu. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a”, Nebojša Anđelković.

Klub nastavlja sa pripremnim takmičenjima. Sledeće što nas očekuje jeste Milenium KUP (20.april) u Vršcu. Odlazak na pomenuto takmičenje će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com