Hronika

Šest meseci zatvora za lekara koji je više od 800 puta pregledao pacijenta

Nišlija N.N. (47) osuđen je danas pred Višim sudom u Nišu na šest meseci zatvora jer je podstrekavao vojnog lekara G. D. na zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. G.D. je dobio uslovnu osudu od osam meseci jer je N.N.  pregledao više od osam stotina puta u Vojnoj bolnici iako on nije bio vojni osiguranik, a uz to mu je dozvolio da EKG aparat koji je vlasništvo ove zdravstvene ustanove, odnese svojoj kući.

Obrazlažući sudsku odluku sudija Višeg suda Bojan Vujačić kazao je da je tokom postupka „dokazano da su se u radnjama optuženih stekla subjektivna i objektivna obeležja krivičnog dela za koje su se teretili“.

Viši javni tužilac Vladimir Pavlović za vojnog lekara tražio je najmanje godinu dana a za N.N. minimalno šest meseci bezuslovne zatvorske kazne, a da se G.D. izrekne mera bezbednosti zabrane obavljanja poziva u trajanju od najmanje jedne godine. Branilac G.D., Ana Koprivica u poslednjem obraćanju sudu za svog klijenta tražila je uslovnu osudu, argumentujući to između ostalog i time što je njega upravnik Vojne bolnice ocenio najvišom ocenom. N. N. je danas ponovo pokušao da ospori navode optužnice ističući da nije pregledan 800 puta u Vojnoj bolnici.

“Možda je polovina tih pregleda moja, ostalo se odnosi na moje i prijatelje G.D. koje sam dovodio kod njega jer mi je kum”, govorio je N.N.

Međutim, tužilac Vladimir Pavlović mu je kazao da je svaki od 800 njegovih pregleda snimljen te da se ova brojka ne može dovoditi u pitanje. Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe Apelacionom sudu imaju i VJT i odbrana optuženih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com