Promo

SERVIS za čišćenje DPF FILTERA: Da li se taj biznis isplati? (VIDEO)

Borba sa prekomernom emisijom izduvnih gasova u Evropi, kao i promena propisa u vezi korišćenja vozila sa dizel motorima doprinele su tome da se pojavila usluga čišćenja DPF filtera za automobile, teretna vozila i autobuse. Osim toga, milioni registrovanih vozila u Srbiji predstavljaju veličinu tržišta i ukazuju na otvaranje novih poslovnih prilika.

Povećana potražnja za uslugom čišćenja

Ispostavilo se da veliki deo vozila na srpskim putevima opremljen je dizel motorima. Zbog toga nove firme koje pruže uslugu čišćenja filtera čestica čađi neće se žaliti na nedostatak klijenata. Što više, promena zakonskih propisa, putne provere širom Evrope, kao i velike novčane kazne, uspešno obeshrabruju vlasnike vozila prema ilegalnom uklanjanju filtera čvrstih čestica, što je ranije bilo prilično često rešenje problema začepljenog DPF filtera.

Nove poslovne mogućnosti i brz povratak ulaganja

Iz usluga firmi koje se bave čišćenjem filtera čestica čađi najčešće koriste vlasnici auto-radioica i individualni kupci. Taj trend se menja jer predsednici transportnih kompanija, kao i opštinskih prevoznika takođe sve ozbiljnije shvataju pitanje standarda emisije izduvnih gasova i odlučuju se da koriste ovu vrstu usluge u cilju poboljšanja tehničkog stanja voznog parka.

Kako da otvorite sopstveni servis za čišćenje DPF filtera?

Za dobar početak potrebna je specijalizovana mašina za čišćenje hidrodinamičkimmetodom. Mi smo jedan od najvećih proizvođača takvih uređaja u Evropi. Nudimo mašine po ceni od 17.500 evra do 27.000 evra. Nakon kupovine, preduzetnikće biti odgovarajuće obučen u teoriji i u praksi. Što više, kupujući mašinu zajedno sa obukom, sam postupak više ne zahteva specijalnih veština. Zahvaljujući tome, pokretanje delatnosti i pružanje profesionalnih usluga svojim klijentima više nećestvarati nikakvih poteškoća. Pored toga, pružamo pomoć tehničkog savetnika i pomažemo ako postane bilo koji problem. Uzimajući u obzir prosečni tehnički trošak čišćenja filtera u iznosu oko 5-10 evra, nije teško izračunati koliko brzo možete da očekujete povratak ulaganja nakon kupovine mašine – objašnjava predstavnik preduzeća OTOMATIC iz Poljske, vodeći proizvođač mašina za čišćenje DPF filtera u Evropi.

Foto: screenshot OTOMATIC

Efikasni metod i inovativni adapter za čišćenje filtera teretnih vozila

Hidrodinamički metod čišćenja filtera čestica čađi zasniva se na upotrebi sile protoka vode i impulsa kompresovanog vazduha iz kompresora. Tokom turbulentnog procesa čišćenja, struje tečnosti se mešaju i formiraju vrtloge koje lako prodiru i uklanjaju čvrste čestice. Visoka efikasnost ovog metoda dominirala je na tržištu čime se drugi, manje efikasni metodi regeneracije, potiskuju u drugi plan.

Prednosti čišćenja hidrodinamičkim metodom
1. Jeftinije od uklanjanja filtera – prosečni trošak je oko 100 EVRA
2. Bezbedno za katalitičku oblogu filtera
3. Brzo – čišćenje se obično odvija oko 60 minuta
4. Efikasno vraća DPF filter do 99,9% njegovog prvobitnog kapaciteta

Počevši od 2020. godine, kompanija OTOMATIC kao prva i jedina na tržištu nudi svojim klijentima rešenje koje je potpuno u skladu sa evropskim standardima – inovativni, patentovani, priključni adapter za filtere čvrstih čestica, koji se koristi za teretna vozila, autobuse, građevinske mašine i viljuškare.

Prednosti upotrebe univerzalnog priključnog Euro 6 adaptera:
• jedan adapter za sve vrte DPF Euro 6 filtera teretnih vozila
•ravnomerno čišćenje svih kanala keramičkog uloškafiltera
• čak tri puta manje vremena za sušenje filtera nakon pranja, zahvaljujući cirkulaciji vrućeg vazduha
• dvosmerni proces čišćenja i sušenja
• povećana konkurentnost u odnosu na korisnike tradicionalnih adaptera

Prognoze za budućnost

Ekonomska korist je svakako značajan argument koji stoji za popularnošću usluga čišćenja filtera.

Cena usluge čišćenja filtera je različita u pojedinim zemljama u Evropii varira u zavisnosti od tipa vozila
–automobili 100-200 EVRA
–teretna vozila i autobusi 400-600 EVRA

Pristupačnost usluga uzrokuje smanjenje potražnje za mnogo skupljim postupkom uklanjanja filtera i varanje sistemapreko računara.

Od 2017. godine povećava se broj policijskih patrola opremljenih odgovarajućom dijagnostičkom opremom, koja omogućava preciznu kontrolu emisije izduvnih gasova. Što više, od iste godine nova vozila sa benzinskim motorom trebaju da napuste fabriku sa DPF filterom za čestice benzina (GPF).

Važeći kriterijum za procenu zadimljenosti izduvnih gasova na nivou 2,5 (m-1) zavozila sa Euro5 i Euro6 standardom glavni je razlog da će seusluge čišćenja DPF filtera svakako razvijati još u narednim godinama.

Opširnije na zvaničnom sajtu kompanije OTOMATIC.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/OtomaticDPF/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com