Društvo

Septičke jame uskoro prošlost u Popovcu

Radovi na trećoj fazi Popovačkog kolektora, od pružnog prelaza ka autoputu, biće završeni sledeće nedelje.

Izgradnjom ovog kolektora, korisnicima u delovima industrijske gradske zone oko aerodroma i garaže Nišekspresa, kao i u Čamurliji i Popovcu, gde su u toku radovi na izgradnji sekundarne mreže, biće omogućeno priključivanje na kanalizacionu mrežu, rekli su prilikom obilaska radova, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor JKP Naissus Dejan Andrejević.

jkp-naissus

Treća faza izgradnje Popovačkog kolektora započeta je pre tri četiri nedelje, a rok za završetak planiran je do kraja godine.

„Gradnja se izvodi na 690 metara i postavljamo 10 od 12 šahti. Povezaćemo buduću industrijsku zonu oko garaža Nišekspresa i dela oko Čamurlije, kada će taj deo naselja da se poveže sa kolektorom“, rekao je direktor JKP Naissus, Dejan Andrejević.

Vrednost ugovora je oko 10 miliona dinara. Novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

Završetkom radova konačno će biti rešen problem kanalizacione mreže, a mreža će biti povezana i do budućeg postrojenja za preradu otpadnih voda, uz Nišavu na lokaciji između Popovca i Trupala, poznatijoj kao Ciganski ključ.

„Ideja je da sve ono što može od Džonson Elektrika da se prihvati, da se preko Popovačkog i Medoševačkog kolektora dovede do mesta gde će biti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Ukoliko ne bude bilo žalbi na izbor izvođača radova, jer je javna nabavka okončana, za najviše mesec dana trebalo bi da počnu radovi i na Medoševačkom kolektoru“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Prethodnih godina, u prve dve faze već je izgrađeno 4,5 km Popovačkog kolektora – od “Džonson Elektrika” do Nišave.

„Za dan, dva završiće se radovi na sekundarnoj kanalizaciji u Popovcu“, kaže predsednik GO Crveni krst, Miroslav Milutinović.

Za radove na uređenju sekundarne kanalizacione mreže iz gradsko budžeta izdvojeno je 5,4 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com