Sport

Seoske olimpijske igre, jedinstvena manifestacija u ovom delu Srbije

Gradska opština “Crveni Krst” u okviru svog programa pružanja podrške mladima na selu, ali i promocije sporta i zdravog načina života, može da se pohvali da jedina u ovom delu Srbije organizuje jedinstvenu manifestaciju “Seoske olimpijske igre”.

Seoske olimpijske igre održavaju se u nekom seoskom naselju ove opštine i sastoji se od desetak disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji, koja je ove godine održana 14. put zaredom, dok je za narednu planirana jubilarna 15.

Foto: Screenshot/Youtube

“Pre četrnaest godina, kada smo rešili da organizujemo Seoske olimpijske igre, cilj nam je bio da što više omasovimo rekreativni sport i da što više mladih sa sela dovedemo na sportske terene i borilišta”, rekao je prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO “Crveni Krst”.

Primarni cilj, dodao je Milutinović, jeste da se kod mladih razvije sportski duh i duh kolektivnog rada.

“Mislim da smo, zaista, u tome uspeli. Svake godine imamo sve više i više takmičara. Na poslednjoj Seoskoj olimpijadi bilo je preko 500 takmičara. Gradska opština Crveni Krst je u toku prethodne godine, za ovakve manifestacije izdvojila 7 i po miliona dinara”, izjavio je Milutinović.

Pored neizostavnih kolektivnih sportova žitelji na teritoriji GO “Crveni Krst” se takmiče u stonom tenisu, streljaštvu, šahu, pikadu ali i u narodnom višeboju i navlačenju konopca.

Foto: Screenshot/Youtube

Koliko se ulaže u ovu manifestaciju i sa kakvom se ozibljnošću pristupa i od strane organizatora, a pogotovo od strane učesnika, govori i podatak da su predstavnici GO “Crveni Krst” ovogodišnji pobednici Olimpijskih seoskih igara na republičkom nivou.

Među 18 opština učesnica iz cele Srbije predstavnici niša i niške opštine Crveni Krst, su sakupili najveći broj bodova, takmičivši se u muškoj i ženskon konkurenciji u desetak sportskih disciplina.

Foto: Screenshot/Youtube

Ovaj tekst je jednim delom sufinansiran od strane Gradske opštine “Crveni Krst” na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com