Društvo

Senior kartice u Nišu dobilo 7.000 penzionera

Blizu 7.000 penzionera u Nišu dobilo je do sada senior kartice a popusti koje im donosi ta kartica kreću se od dva do 50 odsto, rekao je predsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević.

On je kazao da je ta organizacija izdala i oko 300 senior kartica starijim licima koja nemaju uslov za dobijanje penzije, ali su korisnici socijalne pomoći.

“Interesovanje gradjana za dobijanje senior kartice i dalje postoji, a takodje nam se svakodnevno javljaju firme koje žele da se uključe u akciju i da penzionerima odobravaju popuste prilikom nabavke roba i usluga”, istakao je Zečević.

Prema njegovim rečima, sedamdesetak firmi i radnji u Nišu trenutno odobrava popuste vlasnicima senior kartica,.

“Mesare odobravaju popust od dva do tri procenta, trgovinski lanci od pet do 10 procenata, a najveći popust od 50 odsto odobravaju firme koje se bave tehničkim pregledom i registracijom vozila”, izjavio je Zečević.

Gradska organizacija penzionera izdaje senior kartice od 5. februara, a uslov za dobijanje su penzioni ček na uvid, lična karta I učlanjenje u tu organizaciju. Ekonomski ugroženim gradjanima članarina se ne naplaćuje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com