Društvo

Selaković: Uskoro radovi na izmeštanju pruge iz gradskog jezgra u Nišu

Nakon što je zvanično otvorena naša prva brza pruga na relaciji Beograd – Novi Sad, plan je da se na istom nivou nastavi i ka jugu Srbije, najavio je ministar Nikola Selaković koji je danas posetio Niš.

Uskoro će krenuti radovi na izmeštanju pruge iz gradskog jezgra u Nišu i to će biti korak više kao modernizaciji železničkog saobraćaja u ovom delu zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković.

“Radi se na tome. Ministar Momirović je više puta o tome govorio, uveren sam da sa revitalizacijom i potpunom rekonstrukcijom od Niša, Pirota ka Dimitrogradu i granici sa Bugarskom svakako dolazi do izmeštanja pruge iz grada Niša. To je nešto što će promeniti način i kvalitet života  ali i bezbednost”, rekao je Selaković za Belami.

On je dodao da mu je poznato da je urađena eksproprijacija što je najvažnije i da nakon toga može da se uđe i u građevinske radove.

Prema ranijim najavama predsednik Srbije, Aleksandra Vučića brza pruga Beograd Niš trebalo bi da bude završena do 2026, kada će putovanje vozom između dva grada trajati dva sata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

    1. Upravo tako. Bravo to je i meni bila prva asocijacija. Ovo je tema koju su svi neodgovorni političarili (ovo je pleonazam) rabili u prošlosti!

    2. Dokle više breeee? Pa zar zaista mislite da smo svi ovce? Koga je briga za Niš i okolinu, sem kad vam trebamo za glasanje? Samo nas lažete bezobrazno. Sram i stid da vas bude.

  1. Još uvek nisu otkupili zemlju preko koje treba da prodje izmeštena pruga. Da vidim ko će da mi udje u njivu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com