Društvo

Selaković: Sredstva koja se dodeljuju boračkim organizacijama, biće uvećana

Ministarstvo: Boračkim udruženjima 29,4 miliona dinara za unapređenje socijalne uključenosti boraca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uručilo je danas ugovore o finansiranju projekata boračkim udruženjima u ukupnoj vrednosti od 29,4 miliona dinara.

Taj iznos biće raspoređen na 85 projekata koji za cilj imaju unapređenje socijalne uključenosti boraca, vojnih i civilnih invalida rata i porodica palih boraca, kao i negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, prenelo je ministarstvo u saopštenju.

Resorni ministar Nikola Selaković izjavio je prilikom dodele ugovora da su sredstva koja se dodeljuju boračkim organizacijama ove godine uvećana za 20 odsto, a da će biti nastavljeno sa povećanjem iznosa u budžetu za sledeću godinu.

Selaković je podsetio da je ove godine počelo i uručenje Boračkih spomenica za ratove od 1990. do 1999. godine, i da su u Medveđi, Merošini, Preševu, Trgovištu, Babušnici i Kuršumliji do sada uručene 1.292 takve spomenice, sa čim će biti nastavljeno u januaru, dodajući da je u Srbiji registrovano više od 43.000 boraca.

Najavio je i da će sledeće godine biti obeležene 220. godišnjica podizanja Prvog srpskog ustanka, 110. godišnjica izbijanja Prvog svetskog rata, 80. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, ali i obeležavanje 25. godišnjice NATO agresije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com