DruštvoPolitika

Šefica sektora za evropske integracije: Niš je važan Grad za čitav region jugoistočne Evrope

U Gradskoj kući gradonačelnica Dragana Sotirovski, sastala se sa šeficom sektora za evropske integracije i ekonomiju u Delegaciji EU u Srbiji Andreom Hohuber. Nakon prijema, predstavljen je Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2022. godinu.

Šefica sektora za evropske integracije i ekonomiju u Delegaciji EU u Srbiji izjavila je da je grad Niš važan ne samo za Srbiju, već i za čitav region jugoistočne Evrope.

Na sastanku se govorilo o važnosti lokalnih samouprava i o projektima koje Grad Niš realizuje uz pomoć fondova Evropske Unije.

„Iz izveštaja bih istakla da je Srbija u ekonomskom sektoru učinila značajan napredak u reformama u odnosu na prošlu godinu. Želimo da vidimo neke glavne strukturne reforme kada je u pitanju reforma javne uprave i pomoći koja država pruža javnom sektoru. Tu je napredak malo sporiji. Kada je u pitanju nezavisnost sudstva, očekujmo da reforme budu dublje sprovedene, pre svega kada govorimo o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Treba poraditi i na većoj slobodi medija“, Hohuber.

Evropska unija je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, kao i najveći donator Srbije, poručuje ona.

„Ovo je još jedna potvrda da su lokalne vlasti jako važne svakoj državi, pa i našoj Srbiji, na putu ka Evropskoj uniji. To govorim i iz pozicije gradonačelnice trećeg najvećeg grada u Srbiji, ali i iz pozicije kopredsedevajuće u zajedničkom konsultativnom Odboru komiteta regiona u Briselu. Gradovi i opštine u Srbiji su mnogo toga uradile zajedno, kako bismo pomogli Srbiji da bude korak bliže Evropskoj uniji“, kaže gradonačelnica Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com