Društvo

Sedmogodišnji Uroš pesmom o majci, osvojio “Brankovo pero” kao najmlađi dobitnik

Ilić: Kad život jeste i nije bajka, moj poseban cvet je moja majka

Najmlađi dobitnik literarnog konkursa “Brankovo pero” u kategoriji od 1. do 5. razreda je Uroš Ilić, učenik prvog razreda, Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje.

Njegova učiteljica Milica Simić kaže da je Uroš iz svih predmeta podjednako uspešan i pokazuje interesovanje za sve predmete .

Njegova pobednička pesma nastala je pre konkursa jer on, po rečima njegove majke stalno govori u stihovima, a majka to beleži.

Kada im je učiteljica saopštila temu za konkurs “Cvet naslonjen na cvet najlepše cveta” on je od ranije zapisanih stihova sastavio pesmu u kojoj je za njega “cvet” uz koji se oslanja i najbrže raste za njega majka.

U ovom literarnom konkursu dodeljuju se po dva pera, za mlađe i starije osnovce. Prvo mesto među starijima je Aleksa Ćosin, drugo mesto osvojio je Mihailo Mirkovic, učenik petog razreda  osnovne škole “Kralj Petar Prvi” a treće Milica Tošić iz Kladova, učenica osmog razreda. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda pobedio je Uroš , druga je Anđelija Marjanović iz osnovne škole “Ivo Andrić” a treći je Kosta Stamenković iz Vranja.

Nagrade najboljim mladim pesnicima uručene su na Svetski dan poezije, na proslavi Dana škole „Branko Miljković“.

Ova škola po trinaesti put proglasila je pobednike nagradnog literarnog konkursa za poeziju. Konkurs se raspisuje u čast slavnog pesnika, dugi niz godina.

Već trinaestu godinu o ovom konkursu brine veoma posvećena biblioterka škole “Branko Miljković” Dragan Pešić Glavašević koja je zadužena za sve aspekte konursa od raspisivanja, preko žiriranja i kasnije samog izbora i  održavanja dodele nagrada.

“Svake godine pristiže sve više pesma na naš konkurs i mene to puno raduje. Ove godine je najviše pesama na konkurs pristiglo od učenika iz Niša. Sve te pesme su kao čestitke za devedeseti rođendan Branka Miljkovića, koji obeležavamo ove godine”, kaže za Niške Vesti Pešić Glavašević koja već razmišlja o temama za naredni konkurs “Brankovo pero”.

Biblioterka škole “Branko Miljković” Dragan Pešić Glavašević

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com