Društvo

Sedmi Meetup “Katapultiraj inovaciju”

Sedmi po redu Meet – up održan je danas u Naučno – tehnološkom parku u Nišu. Direktor NTP-a, Milan Ranđelović ističe da Naučno – tehnološki park oragnizuje veliki broj događaja, a jedan od centralnih jeste upravo i meetup, odnosno mini konferencija koja se održava jednom mesečno na kojima se govori o određivanju aktuelnih tema.

Ranđelović napominje da se jednom mesečno određuju teme koje su aktuelne za članove, ali i zajednicu koja je zainteresovana za članove StartAp programa.

“Na ovom oktobarskom meetup-u koji organizuje NTP Niš pod nazivom “Katapultiraj inovaciju”,  pričalo se o programu Fonda za inovacionu delatnost “Katapult” kaže Ranđelović.

Javna rasprava o strategiji razvoja Startap sistema zaokružuje strateški okvir, ali i programski i institucionalni za razvoj čitavog starta eko sistema, ističe direktor NTP – a.

 

“Program “Katapultiraj inovaciju” odnosi se i na finansijsku i na mentorsku podršku, a njega sprvodi fond za inovacionu delatnost. Ideja ovog meetup – a jeste da prezentuje program, njegovo postojanje i mogućnost.  Naša misija je da ih promovišemo i učinimo ga dostupnim”,  objašnjava Ranđelović.

Nebojša Bjelotomić , direktor Inicijative “Digitalna Srbija ističe da na današnjoj konfereciji jesu predstavljanje same inicijative i strategije Strartap-a, za koju se nada da će biti usvojena do kraja ove godine, ali i predstavljanje investitora čiji je cilj da podrže i obezbede kapaital.

Bjelotomić dodaje da država tu ima ključnu ulogu i da može biti od velike pomoći.

“Država treba da napravi dobar teren, odnosno benefite za lakše zapošljavanje ljudi jer država može da pomogne da se privuče i regrutuje iz inostrantsva neki kadar, završiti sve potrebno od papirologije za njega i porodicu. To su samo neki od koraka”, objašnjava Bjelotomić.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com