Društvo

Sedmi dobrotvorni Svetosavski bal

Sedmi po redu Dobrotvorni Svetsosavski bal održaće se ove godine 27. januara u Svetosavskom domu. Organizator bala je, kao i svih prethodnih godina, Studentski kulturni centar Niš, a bal se održava na inicijativu Hadži Ivana Redija i uz blagoslov Episkopa niškog, gospodina Arsenija.

Tim povodom zakazana je konferencija za novinare koja će se održati 16.januara u velikoj sali Univerziteta, sa početom u 11 sati.

“Pored informacija o predstojećem Balu, svi prisutni moći će da vide i guseničara za invalidska kolica koji je za Udruženje studenata sa hendikepom, nabavljen sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjem dobrotvornom Svetosavskom balu”, kažu u Studentskom kulturnom centru Niš.

Novinarima će se ovom prilikom obratiti Jasmina Barać Perović, predsednica Udruženja studenata sa hendikepom, Hadži Ivan Redi, idejni tvorac Bala i Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra Niš.

“Sabornost i dobročinstvo stvaraju prostora da doživimo dobrobit, te tako pozivamo medije da nam i ove godine pomognu u ostvarenju našeg humanog cilja, negujući pritom lepu tradiciju kulturnog života grada”, dodaju u Studentskom kulturnom centru. “Ove godine sredstva ćemo prikupljati za opremanje senzorne sobe centra za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara”, kao i za nabavku proizvoda iz antidekubitalnog programa za negu najteže obolelih članova Udruženja cerebralne i dečije paralize”.

Budimo jedinstveni u humanosti moto je i sedmog Dobrotvornog Svetosavskog bala u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com