Politika

Sedište Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština uskoro u Nišu?

Ministar Novica Tončev najavio je mogućnost da Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština bude preseljeno u Niš, ali i da se očekuje da grad Niš ponudi adekvatan prostor.

Ministar Novica Tončev predložio je na nedavnom potpisivanju ugovora u Nišu da Ministarstvo pređe sa svojom poslovnom jedinicom u Niš i istakao da u tom Ministarstvu ne radi nijedno lice iz nerazvijenih opština, tako da bi to bilo prvo Ministrarstvo koje je izdvojeno iz Beograda.

To bi bila sjajna stvar, jer ćemo zaista i približiti Ministarstvo koje se bavi nerazvijenim opštinama, koje ima tu brigu prema nerazvijenim opštinama da ima sedište u Nišu. Razmatramo i dogovaramo se sa Ministarstvom koje to prostorije bi oni mogli da dobiju da nastave da rade i da budu na usluzi građanima koji žive ovde“, izjavila je Sotirovski.

Dodaje i da u svih 5 okruga centralnog dela južne Srbije imaju svoj prostor i da će i u Nišu i te kako značiti, pre svega zbog ovih opština na teritoriji našeg Grada, a koje spadaju u nerazvijene opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button