EkonomijaPolitika

Sedište Aerodroma Srbije uskoro u Nišu?

Potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović najavila je danas da će sedište preduzeća “Aerodromi Srbije” biti preseljeno iz Beograda u Niš.

“Nema potrebe da sedište preduzeća “Aerodromi Srbije” bude u Beogradu, biće u Nišu budući da se tu nalazi aerodrom i da vlada hoće da razvija regionalne aerodrome“, rekla je Mihajlović koja je u Matejevcu prisustvovala početku radova na rekonstrukciji pruge Niš-Zaječar.

Ona je kazala da je za Vladu Srbije aerodrom u Nišu strateški važan jer je drugi po veličini aerodrom u zemlji.

“U Niški aerodrom su ulagani milioni dinara. Vlada Srbije je izdvojila i uložiće još 240 miliona dinara u taj aerodrom, plus što će biti izgradjen kontrolni toranj od pet miliona evra“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima od grada Niša i niškog aerodroma očekuje da predlože potencijalne rute koje bi Vlada Srbije mogla da finansira, a koje bi mogle da pomognu razvoj celog kraja, a ne samo Niša i okoline.

“Kada se naprave analize tih ruta Vlada Srbije će raspisati tender za one koji mogu da se bave prevozom na tim rutama”, istakla je Mihajlović.

Ona je kazala da će aerodrom u Kraljevu, koji je konačno postao mešoviti, biti do juna potpuno operativan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com