Hronika

Sedamdesetdevetogodišnja žena nastradala u požaru u Knjaževačkoj

U požaru koji je danas oko 10.20 sati izbio u stanu na sedmom spratu solitera u Knjaževačkoj ulici 105 smrtno je stradala O.Ć.(79).

Ivana Golubović, upravnica zgrade, rekla je da su stanari odmah pošto su osetili dim reagovali i sprečili da se požar proširi na druge stanove. Intervenisali su vatrogasci pa je požar brzo lokalizovan.

“Obili smo vrata njenog stana, mislili smo da možemo da je spasimo ali je bilo kasno. Nismo je uopšte videli, stan je bio pun dima, bilo je jasno da nije više živa. Još ne znamo tačno kako je do požara došlo, pretpostavljamo da je šporet nešto zapalio i da se vatra proširila”, izjavila je Golubović.

Na mesto tragedije stigao je i sin pokojne žene, vidno utučen jedva je smogao snage da progovori nekoliko reči.

“Živela je sama, ali sam je ja stalno obilazio. Pretpostavljam da je požar izazvala ringla na mini štednjaku koji je bio u dnevnoj sobi, majka je nešto kuvala, tu je blizu bila zavesa koja se zapalila, i vatra se brzo proširila na ostatak stana. Moguće je da se uspavala te da nije ni primetila požar dok nije bilo kasno. Kako čujem, na osnovu onog što su vatrogasci zatekli u stanu, ona je pokušala da priđe šporetu, ali se ugušila”, rekao je G.Ć.

Komšije stradale žene kažu da je bila vitalna, te da im je veoma žao što je nastradala u požaru. Na licu mesta su i dalje vatrogasci i policija, u toku je uviđaj koji će pokazati kako je došlo do požara i na koji način je starica stradala.

Ulaz zgrade Knjaževačka broj 105; Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com