Društvo

Sedam projekata izabrano na konkursu Lokalne fondacije

Po osnovu Konkursa za podršku najboljim idejama u Nišu, koji je 5. marta 2021. godine raspisala Lokalna fondacija Niš (LFN) uz podršku Trag fondacije, pristigla je ukupno 61 prijava formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Nakon administrativne provere, izdvojeno je 43 predloga projekta koji su prošli u drugu fazu selekcije i prosleđeni Selekcionom odboru na ocenjivanje.

„Za podršku u ovom ciklusu izabrano je ukupno 7 projekata. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja“, saopštila je ova organizacija.

Od ukupnog broja prijava 33 su poslale neformalne grupe, a 28 registrovane grupe građana. Najviše predloga stiglo je sa teritorije GO Medijana (29) zatim iz GO Pantelej (12), iz GO Palilula 11 predloga, GO Niška Banja 7 predloga, a sa teritorije GO Crveni krst jedan predlog. Jedan predlog stigao je sa područja van teritorije pet gradskih opština u Nišu i nije razmatran u ovom ciklusu.

„Veliki broj poslatih ideja pokazuje da postoji interesovanje Nišlija da se aktiviraju i doprinesu pozitivnim promenama u zajednici, a samim tim i potreba da LFN nastavi da pruža poršku svojim sugrađanima“, napominju.

Prvi konkurs, kao i naredni koje planira da realizuje LFN, otvoreni su za aktivne građane sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu. Cilj je da tokom 2021. godine za podršku najboljim projektima građana bude raspoređeno ukupno 30.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button