Sport

Sedam golova u Nišu. Fudbaleri Radničkog pobedili Rad sa 4:3

Fudbaleri Radničkog pobedili su Rad sa 4:3, u susretu 28. kola Superlige Srbije. Strelci za niški tim bili su Čumić u 28. i 86. minutu, Mihajlović u 30. i Mitrović u 55. minutu, dok su pogotke za Rad postigli Trifunović u 11. i Kaluđerović u 20. i 51. minutu. Goleada i napadačka igra na stadionu Čair su nažalost ostali u senci stravične povrede fudbalera Rada Strahinje Tanasijevića, koji je na ovom meču doživeo prelom noge i biće hitno operisan.

 

Radoslav Batak, trener Radničkog poželeo je što brži oporavak Strahinji Tanasijeviću koji je doživeo tešku povredu.

“Nadam se da će operacija proći u najboljem redu i da će se on brzo vratiti na teren. Što se tiče same utakmice, želim da čestitam ekipi Rada i mom kolegi Mićoviću na današnjoj predstavi. Došli su ovde da se nadigravaju, igrao se otvoren fudbal, a oni su se bolje snašli na početku meča i dali nam dva brza gola. Kod nas se osetio umor posle meča sa Čukaričkim, a bio je i upečatljiv izostanak štopera Stevanovića, Maslaća i Đorđevića. Na svu sreću brzo smo se vratili I izjednačili na 2:2, posle smo ponovo morali da stižemo njihovu prednost od 3:2, ali smo u jednoj otvorenoj borbi ipak bili bolji za taj jedan gol. Mogu da budem zadovoljan igrom u napadu, ušli smo u dobar period što se tiče efikasnosti, a probleme u defanzivi smo i očekivaloi usled ovih silnih izostanaka. Ponovo je prevagu napravio Nikola Čumić, koji je još jednom pokazao sav svoj raskošni talenat. Danas smo šansu ukazali i mladim igračima i pokazali da mislim na budućnost kluba i na neki način smo počeli da ih pripremamo za ozbiljniju ulogu u narednoj sezoni. Mitrović je postigao gol, igrali su Sićović, Miloradović i Bjeličić, a šansu da debituje u finišu je dobio i Dragan Nedeljković”, istakao je Batak.

Iz suparničkog tima stižu čestitke.

“Čestitam Radničkom na pobedi. Mi smo došli u Niš sa idejom da se nadigravamo, da pokažemo da Rad igra dobar fudbal i da ispromovišemo nekoliko mladih igrača. Dobro smo krenuli, poveli smo 2:0, a onda je zbog neshvatljive greške našeg juniora Dobrijevića utakmica dobila tok kakav mi nismo želeli. I Drugo poluvreme smo dobro otvorili, poveli sa 3:2, ali smo popustili i dozvolili Radničkom da načini preokret. Radnički ima ozbiljan kvalitet i svakako je znao da kazni naše opuštanje. Moram da kažem i da nas je veoma uzdrmala teška povreda Tanasijevića i da je od tog momenta i krenuo naš pad. Time naravno ne želim da umanjim uspeh Radničkog, koji je danas zasluženo pobedio, mada bi možda nerešen rezultat bio najprevadniji ishod nakon svega viđenog”, kazao je nakon utakmice trener Rada Marko Mićović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com