Hronika

Sedam godina zatvora Nišliji koji je pokušao da ubije bivšeg momka svoje bišve žene

Nišlija Nikola Nakić (36) osuđen je danas prvostepenom presudom u Višem sudu u Nišu na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Željka Rajkovića (36), bivšeg vanbračnog supruga svoje bivše vanbračne žene M. M. (39).

Obrazlažući presudu sudija Mirko Drašković je rekao da je sudsko veće ocenilo da je Nakić kriv za pokušaj ubistva i osudilo ga na zatvorsku kaznu.

„Nakić je pozvao Rajkovića da izađe iz kuće i napao ga nožem. Zadao mu je više udaraca u vitalne delove, glavu, vrat i u predelu levog ramena. Jedan deo noža ostao je u Rajkovićevoj glavi i izvađen je prilikom operacije, a jednim od udaraca u rame on je zadobio prelom leve lopatice. Nakon napada Nakić je pobegao sa i nož sakrio u slivniku stare ciglane“, izjavio je Drašković.

On je kazao da sud nije mogao da prihvati Nakićevu odbranu da je Rajković njega napao palicom i da ga je izbo u samoodbrani. Drašković je istakao da je okrivljeni pre napada otišao kod bivše vanbračne supruge M.M. i tamo zapretio da će ubiti nju, njihovo dete i Željka.

„Nosili ste nož i pozvali Željka da izađe iz kuće. To ukazuje na činjenicu da ste želeli da izvršite krivično delo.Niste mu zadali jedan udarac već više i to u vitalne delove tela. Ukoliko je i postojala neka nedoumica razrešena je video snimkom. S obzirom da ste izrazili iskreno žaljenje zbog onoga što ste počinili nismo prihvatili predlog tuižilaštva da dobijete zatvorsku kaznu od devet godina, već sedam, što je manje od polovine maksimalne kazne. Maksimalna kazna za krivično delo koje ste počinili je 15 godina zatvora“, rekao je sudija obraćajući se Nakiću.

On je kazao da je sud prilikom određivanja kazne uzeo u obzir i da je okrivljeni ranije bio osuđivan za krivična dela sa elementom nasilja. Drašković je rekao da će Nakiću biti oduzet nož kojim je napao Rajkovića, dok će oštećenom biti oduzeta drvena palica koju je imao u rukama kada je bio napadnut. Kako je navedeno u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu Nakić je pokušao da nožem ubije Rajkovića 6.juna prošle godine oko 15.30 časova, u dvorištu njegove porodične kuće u Ulici Ljubomira Nikolića.

„Nakić je Rajkoviću zadao više uboda nožem u predelu glave, vrata i grudi i naneo mu teške povrede.Oštećeni bi izgubio život da nije bile pravovremene i adekvatne reakcije lekara. Tokom suđenja je ustanovljeno da je okrivljeni krivično delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti zbog gneva i besa, ali bio je svestan da čini zabranjeno delo. Imajući u vidu sve okolnosti i činjenice da nema nekih olakšavajućih okolnosti, ostajemo pri optužnici da bude osuđen za pokušaj ubistva“, istakla je u završnoj reči zamenik VJT Lidija Simović .

Nakić je u svojoj završnoj reči pred sudom rekao da nije želeo da ubije Rajkovića i dodao da je to što je uradio bila jedna velika greška.

„Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio. Žao mi je što sam ga povredio, ali sve se dogodilo vrlo brzo. Toga dana je bila vrućina, pio sam alkohol, nisam spavao i sve mi se skupilo. Mi smo ranije bili drugari i nemam ništa protiv njega“, istakao je Nakić.

Sukobu između Nakića i Rajkovića kumovali komplikovani odnosi porodični odnosi. Oni su ranije bili prijatelji, ali onda su bili u vezi sa M. M. i sa njom obojica imaju po jedno dete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com