Društvo

SEĆANJA NE BLEDE: 23. godine od završetka bitke na Košarama

Zvaničnici grada Niša i predstavnici udruženja boraca položili su danas vence na spomen-ploču posvećenu herojima sa Кošara, koji su pre 23 godine branili državnu granicu i sprečili kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.

Sećanja ni danas ne blede, a sa posebnom tugom se tih trenutaka sećaju upravo borci. Jedan od njih je veteran 63. padobranske brigade Ivan Krstić.

Ivan Krstić

“Tu granicu su branili naši heroji koji nisu znali za strah. To su bili omladinci, borci, naši heroji od 18 do 25 godina. Nisu znali ništa drugo, osim “nema nazad, iza je Srbija”, kazao je Krstić.

Priseća se i šta mu je bilo najteže.

“Najteže je bilo kada govoriš sa borcem, bratom i već kroz 10 minuta on nije sa vama.”

Sa druge strane nekadašnji pripadnik specijalne vojne policije, veteran Zoran Miljković, nije mogao da govori o najtežim trenucima.

Zoran Miljković

“Imao sam 23 godine, bio sam profesionalni vojnik. Kada ste tamo, nema nazad. Danas sam došao da održimo pomen mojim palim drugovima. Mrtve ne zaboravljamo, žive poštujemo, a neprijatelju ne praštamo.”, poručio je Miljković.

 

Borci su poručili da treba da čuvamo Srbiju, jer je ona sve što imamo. Dodaju da njima ništa nije potrebno, možda samo malo poštovanja.

Foto: FB strana gradonačelnice Niša

Na Košarama je život izgubilo 108 pripadnika Vojske Srbije, pretežno mladih koji su bili na odsluženju vojnog roka. U čast onih koji su izgubili živote Grad Niš je prošle godine postavio spomen tablu na istoimenom Bulevaru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com